גודל טקסט:
ניגודיות צבעים:
הקראה קולית:

המטבח של רמה

אוכל כפרי ישראלי
1433757790.61646.jpg
1433757791.87568.jpg
1562838808.84597.jpg
1432551631.11334.jpg
1432551632.76289.jpg
1432551632.49594.jpg
1432551634.46982.jpg
1432551635.64392.jpg

המסעדה נפתחה מחדש!

 

את "המטבח של רמה" הקימה רמה בן צבי לפני 19 שנה, כמעט כאנקדוטה:

מסעדה יחודית אי שם בהרים, שפתוחה לקהל רק בסופי השבוע. במרוצת השנים הפכה המסעדה למוסד אוכל של בישול עילי, המדורג בקביעות ברשימת המסעדות המובילות בישראל.

המסעדה, הבנויה כמרפסת עץ במרכזה של משתלה פורחת, פונה לנוף עוצר נשימה, המשתנה בהתאם לעונות השנה, של הרי יהודה ושפלת החוף, מעניקה חוויה שלמה ויוצאת דופן – החל מיופי המקום וסביבתו, דרך השירות האישי ועד לגולת הכותרת של המנות היצירתיות, העשירות והמוקפדות.

התפריט הוא מפגש קולינארי ים – תיכוני המשלב טכניקות בישול מתקדמות מהעולם המערבי במנות מסורתיות ממטבח הערבי וממטבחי אגן הים התיכון. מטבחים המבטאים פשטות והצמדות לאדמה

האנשים

רמה עוסקת כל חייה באומנות. מילדותה המוקדמת רקדה, למדה, לימדה, יצרה במחול, בתנועה ובכוריאוגרפיה.

מזה 19 שנים מחוללת רמה בין הסירים והמחבתות, ועוסקת באומנות הבישול והאירוח.
על המטבח מנצח השף תומר ניב, בוגר מסעדת ה-fat duck בלונדון, מוזיקאי ונגן קונטרבס, הרואה בבישול ובמוזיקה אומנויות המשלבות חקירה ולימוד של העולם ביחד עם ביטוי ספונטני של רגשות. בשיח עם רמה, יוצר תומר מנות מקוריות בשימוש בטכניקות בישול מתקדמות, המוציאות את המיטב מחומרי הגלם המקומיים.

המסעדה

בראשית דרכה, הייתה זו מסעדה ביתית בחצר ביתה של רמה בישוב נטף, שהייתה פתוחה לקהל רק בחודשי האביב והקיץ.

התפריט התבסס אז על מנות מהמטבח הערבי המקומי.

האורחים, שישבו במרפסת העץ הפתוחה התענגו על פריחת הקיץ המרהיבה  בנוף הרי יהודה מרחיב ומקרב הלבבות.

שנת 2008  היתה שנה של מפנה במסעדה. תומר ניב הצטרף לעשייה ורמה החליטה לחלוק גם את קסם החורף בהרים עם אורחיה.

לחורף בנטף קסם מיוחד. הרוחות השורקות המגיעות מהים אל מול הנוף הפתוח גורמות גם לציניקנים שבנו להתרגש ביושבנו מול האש בקמינים.

תפריט המסעדה מתעדכן כל העת על פי עונות השנה ומשתמש בחומרי גלם טריים ומקומיים. המסעדה, בכל קשת העשייה שלה, מבטאת חיבור קרוב לאדמה ולתנובתה.

הפירות והירקות בתפריט אורגניים ומגיעים מגן הירק שלנו וממגדלים שכנים. עשבי התיבול מהמשתלה העוטפת את המסעדה (אותה מנהל עוזי- בעלה של רמה) ומחלקת ההר הסמוך השופע צמחי בר למאכל. חלק משגרת היום שלנו היא ליקוט עשבי בר וירקות מהגן ומההר.

לא רק התפריט, גם העיצוב של המסעדה מבטא את הפשטות והחיבור לאדמה: כלי הקרמיקה בעבודת יד, השולחנות מעץ גולמי מעשה ידי עוזי, פרחי הבר הנקטפים המקשטים את השולחנות, העדר המוזיקה מאפשר לאורחים שלנו לשמוע את הטבע ואת עצמם

ניתן לערוך במסעדה אירועים פרטיים מ2 ועד 80 אורחים, בכל ימות השנה.

המסעדה פתוחה לקהל בימי חמישי ב 19:00 לארוחת ערב, בימי שישי מ9:00 עד 15:00 לארוחות בראנץ' וצהריים.

ובמועדים מיוחדים- שימו לב לימי ושעות הפתיחה המעודכנים ביומן.

בשאר ימות השבוע לאירועים פרטיים- מ8 עד 80 אורחים.

תפריטים באתר המסעדה  -

מרכיבי התפריט יכולים להשתנת בהתאם למזג האוויר והרוח ....

The restaurant is open for dinner on Thursdays from 7:00 pm and on Fridays, for brunch and lunch, from 9:00 am to 3:00 pm.

There are special opening hours, marked in the events calendar, for holidays and other special occasions.

During the rest of the week, the restaurant is available for private events from 8 – 80 guests.

טלפון: 02-5700954 
טלפון: 050-3700954

[email protected]

נטף, ד.נ. הרי יהודה 90804

עוד באיזור

נינו הרמן - מרחבי הלב צלם/אמן

אמני ההר, 0.0 ק"מ

אלעד ואזנה מורה דרך

מורי דרך, 0.2 ק"מ

תיאטרון בחצר מארחים מופעי איכות

אמני ההר, 0.5 ק"מ

מלון נווה אילן

מלונות הרי יהודה, 2.7 ק"מ

אי"ש טיולים- טיולי גיפים ומשחק הנווטים

אטרקציות, 2.8 ק"מ

סטודיו ארמוזה – קרמיקה ותכשיטים - נווה אילן

אמני ההר, 2.8 ק"מ

ג\'ק גודמן – אמן - נווה אילן

אמני ההר, 2.8 ק"מ

\"סטוד- יוד\" – יהודית יונגרייס – נווה אילן

אמני ההר, 2.8 ק"מ

הגן התנכ\"י

מסלולי טיולים, 3.0 ק"מ

מעשה בעץ– אורי ואסנת יעלון - נווה אילן

אמני ההר, 3.1 ק"מ