אורית קדם, שפית. בעבר עבדה במסעדות גורמה בתל אביב. כיום גרה בקיבוץ נתיב הלה ומכינה אוכל לקבוצות.
בין המנות תמצאו:
כתבות מהעבר:
"טעם החיים - נירה רוסו"
"אם כל התגליות - בראנץ' חאלבי אמיתי בפסטיבל האוכל. אנחנו בחצר הפאב של קיבוץ נתיב הל"ה ואורית קדם מוציאה אל השולחן שבצל האורנים מגש עמוס מעדנים של בראנץ' מן המטבח החאלבי. היא ויחזקאל אבא שלה, מבשלים שם בפינת חמד שקטה על צלע גבעה".
"שוק האוכל" הילה אלפרט
"בין הרים ובין סלעים, בסופי השבוע של חודש מארס, אפשר לגלות שם אוכל שאין במקומות אחרים או להיתקל בידיים טובות במיוחד, כמו אלה של אורית קדם.
קדם לא צמחה על הגבעות של יהודה, היא הגיעה אליהן אחרי שהתחתנה עם בן הקיבוץ והביאה איתה בישול מנוסה, שהתחנך במסעדות.
היא גדלה בתל אביב על אוכל סורי וטורקי של סופי וחזקי שמאי, אבא ואמא שקמים בבוקר ונותנים לחשקים של רעב להסיע אותם לשדות רחוקים."
"על שולחנות ארוכים, משלחים אל הנוף, נפרשו צלחות קטנות מעשה פסיפס לתפארת. השמות מוכרים, מנות ים תיכוניות שכובסו כבר בכל מקום, אבל הביצוע, ההקפדה על הפרטים והטעם. אחחח, איזה טעם..."
"אוויר הרים" חגית אברון"
"בהיותה נצר לאב סורי, ובשלנית מעולה בזכות עצמה, רקחה אורית ארוחת בוקר סורית, המוגשת מול הנופים המרגשים של עמק האלה".