גודל טקסט:
ניגודיות צבעים:
הקראה קולית:

לאכול בחוץ- 7 ימים 27.2.2009 -כתבתה של נירה רוסו

תאריך האירוע: 01/01/2015 - 02/02/2015

לאכול  בחוץ כתבתה של נירה רוסו

 

לאכול בחוץ- 7 ימים 27.2.2009   -כתבתה של נירה רוסו

אסאדו בבית

החדשות הטובות: האסאדו הכי מקסים שטעמתי עד היום.

החדשות הרעות: פתוח בתקופת פסטיבל יואב-יהודה ועוד כמה פעמים אחר כך. חובה לבדוק טלפונית.

החדשות המצוינות: ארוחת אסאדו נהדרת, שהיא גם חגיגה לעין, כולל קינוחים ארגנטינאיים, ובעיקר קדירה מנתח ושמו פידלוט (שם שלא הכרתי, ושכדאי להכיר), שנמס בפה לצד בטטות מקורמלות- תעלה לסועד בזמן הפסטיבל 120 שקל בלבד +10-15 שקלים לקינוח. (140 ₪-עידכון)
החדשות במגמה מעורבת: תצטרכו להגיע אל מושב ליאון- שריגים. מצד אחד, הוא רחוק מהכל, חוץ מזכריה וגבעת ישעיהו. מצד שני- איזה טיול מתוק וירוק בחבל ארץ חקלאי שזו העונה להתיידד איתו.
החדשות המקסימות: פתאום תיווכחו שיש  דבר כזה בשר איכותי ואף משויש, ובכל זאת רך למשעי, ואיש לא טוחן לכם את הבולשיט ש"הארגנטינאים, שמבינים בבשר, אוהבים בשר אמיתי וקשה שצריך ללעוס". אל תקנו את הנתח הפונטי הזה. לעולם.
השבוע, ובשבועיים הבאים, כל עוד הפסטיבל נמשך, מכינה משפחת רוזנבוים בחצר שלה ארוחת אסאדו המעידה שמישהו מבין כאן בבשר ובבישול באופן כללי.
אני חייבת לסייג: כיון שאין זו מסעדה אלא בית פרטי, הארוחה תוכננה מראש ולפני הפסטיבל. הנתחים שטעמתי היו פרימיום לכל דבר, אבל מי כמוני יודעת שבתחום הזה טווח המשחק הוא גדול. אני מאמינה שאותם נתחים מובחרים יוגשו לכל אורחי המקום. אחרי הכל, רוזנבוים הוא בעלי מסעדת "אל גאוצ'ו" בירושלים, כך שלא מדובר בטבח חובב ביתי, אלא במקצוען.
גם הציוד המקצועי לעילא, כולל ה"פריז'ה", מתקני החימום על- פחמים הפזורים על השולחן, גריל האסאדו התקני, כל קדירות החרס לתבשילים ולמרקים ומגשי העץ- מעידים על מטורפים לדבר. בשר האסאדו עצמו רך ועסיסי, אבל אם יש לבחור- אל תחמיצו את קדירת נתח הפיד-לוט המיוחד ואת מרק היום: זה שלנו כלל עגבניות, קרם פלפלים וחלב קוקוס. תיהנו מיופי וצבעוניות ארבעת הסלטים ומהחצר ומהנוף האנטי- אורבני ליד גלידת המנגו הביתית במרנג ושקדים מסוכרים.
הרוזנבוימים מגישים אסאדו גם בשלושה פסטיבלים נוספים.
כדאי לבדוק ולהתעדכן.
 

  • יעל ואבי רוזנבוים
  • נפלאות הגריל הארגנטינאי - שריגים.
  • טלפון: 054-5987231