גודל טקסט:
ניגודיות צבעים:
הקראה קולית:

מוציאים לחם מן הארץ - חגיגה בעמק האלה

תאריך האירוע: 29/05/2017 - 29/05/2017

שעת האירוע: 16:00

מיקום האירוע: מתחם לחמל’ה, גבעת ישעיהו

מוציאים לחם מן הארץ -  חגיגה בעמק האלה

29.5 | יום שני | 16:00 – חצות

16:00-19:00 | מתחם לחמל’ה, גבעת ישעיהו

ארוע של אש, מים וקמח ההופכים למרכיב החשוב ביותר לאדם - לחם. מפגש מלהיב במרכז הכפר ההופך לכמה שעות למתחם ססגוני חד פעמי, המארח את מיטב האופות מהאזור.

אסנת משה - עם קאדות על סאג’, בנוסח כורדיסטאן

עדי יוגב - עם פוקאצ’ות אזוריות מבצק מיוחד פרי פיתוחה

לקייה ירדני - עם אינג’ירה ממחמצת טף אתיופי

סאלווה עוודאלה - עם לחמים שטוחים מקמח בלאדי בנוסח פלאחי

רות בן אבי - עם בטבוט וח׳ביזאת, לחמים קטנים ממרוקו המוסלמית

לחמל׳ה - במאפיה, עם חלות בריוש חגיגיות לשבועות.


כל שעה יזמינו שתי אופות את המשתתפים לחזות בהדגמה, להתנסות ולאכול.... לשמוע על מנהגים הקשורים לבצק המיוחד, מתי אפו, מתי נהגו לאוכלו ומה כרכו, טבלו, מרחו....מובטחת חגיגה לכל חמשת החושים.

במקום תהיינה עמדות מכירה של יצרנים איכותיים מהאזור > שמן זית, צימוקים, דבש, בירה, סיידר ועוד.


19:30-21:30 | יקב ספרה | גבעת ישעיהו

19.30-20.30 “יין ולחם בכיכר״ > ספרה ולחמל’ה

שכנים משתפים בטעמים. על שמרים במרחב, בזמן...

מי משפיע על מי ואיך נוצר השפע הזה.

 

20.30-21.30 “6000 שנים על לחם“

״למדני את השיר הפשוט של הלחם: העליה, נפילה והעליה מחדש...״

הרצאה מרתקת עם ביזי גולדברג | במאי קולנוע, חוקר בשנים האחרונות אודות לחם, תהליכי אפייה והשפעתם על תזונה ובריאות הציבור. ממקימי מיזם ״ארץ חיטה״.

 

22:00-24:00 | מאפיית ברדלי, שריגים

סדנת אפיה בקמחי על, עם אורן שמואלי.

 

יש להירשם מראש. ניתן לרכוש כרטיס משולב לכל האירועים, לשניים מהם או לכל אחד מהם.

לפרטים והרשמה > מחלקת תיירות טל. 02-9958650