גודל טקסט:
ניגודיות צבעים:
הקראה קולית:

סיורים בן הסירים - פסטיבל האוכל 2018

תאריך האירוע: 27/04/2018 - 18/05/2018

פסטיבל האוכל ה־ 18 במטה יהודה מזמין את הציבור לפגוש את טעמי האזור המרתקים הפזורים במרחב הכפרי.  נאסף אל אוטובוס מרווח ונצא לטיול מודרך. נטייל בין המטבחים המייצגים את מיטב תבשילי העדות,  בבתי המאפה בהם תופחים לחמי השאור,  ביקבים ובחוות הצאן.

לפרטים והרשמה לסיורים : מחלקת תיירות מטה יהודה טל' . 02-9958650 |*8108

הסיורים יחלו ב 9:00- ויסתיימו ב-  14:00

בהרשמה ובתשלום מראש - עד יום חמישי שלפני הטיול בשעה 12.00.

עלות  130 שח למשתתף.

בואו להכיר את תושבי האזור ואת התוצרת הקולינרית המקומית המוגשת על צלחת נוף עמוסת כל טוב...

 

סיור מספר 1 יום שישי  27/4    

1.מושב טל שחר  "עיזה פזיזה "  : סיור בדיר וטעימות במחלבה המשובחת של משפחת צבן. כשר

2.קיבוץ נחשון "יקב שורק" : שישי פליאו עם שף ירון אורלב וטעימה מודרכת בהשקת היינות הלבנים שביקב

3.מושב מחסיה "בבית של טובה " : טעימה מהמטבח הקוצ'יני המסורתי  והביתי ,כהלכת. כשר.

4.מושב גבעת ישעיהו : "הטאג'ין של שונטל " : טעמים ריחניים  של בישול ביתי  בטכניקה עתיקה , במרפסת נוף עדולמית. עם שונטל ומירית. .

**נקודת מפגש  : מתחם אלונית  בתחנת דלק צומת לטרון

איסוף 8.45 יציאה 9.00 בדיוק

חזרה משוערת 14.00

סיור מספר 1

 

סיור מספר 2 יום שישי   4/5 

1. קיבוץ מעלה החמישה- "קפה חממת הסחלבים"  : טאבון איטלקי, קמחים מטחנת קמח הארץ וסחלבים במלוא יופיים  . בוקר של אושר לכל החושים. כשר

2.כפר עין רפה -  "החיים בלבנט" : טעימה והכרות עם סיפורם היאומן של יסמין האנגליה ומוסא יליד הכפר, מפגש בטעם חכם של פלאחיות כפרית אותנטית.

3.מושב שורש  "יקב יהודה" יקב ביתי של כורם  ויינן ששורשיו בכורדיסטן וגפניו בנווה אילן. מקומיות משובחת  במפגש עם  אבי יהודה.

4. מושב שורש  "בבית של שולי וענת "   אירוח בבית פתוח וחם . בישול ביתי המושפע ממנות ירושלמיות והתנסות במטבחים ברחבי העולם. הקינוח בנוף נפלא בהרי יהודה.

**נקודת מפגש  :מתחם אלונית  ,תחנת דלק צומת לטרון

איסוף 8.30   יציאה  8.45 בדיוק

חזרה משוערת 14.00

סיור מספר 2

 

סיור מספר 3 יום שישי  11/5 

את הסיור תלווה גילי טופר-טייב, תושבת המועצה, בהקשרים מרתקים מתוך הדוקטורט שלה העוסק  במשמעות ההתפתחות של האירוח הביתי כחלק ממהלך עולמי של תיירות חברתית.

1.מושב עגור " יקב מטלר "-בית של אירוח: יקב, מבשלת בירה וסיידר, ליקרים. גבינות מצויינות ולצידן ריבות הבית. הכל מעשי ידיים של לאה והיינץ.

2. מושב עגור  "הבית של אסנת "  על לוף הבר  הוא ה"קארדי" או "נואה": בטעם מדורות הרי כורדיסטאן , קובה ויפראח.  בחצרה של אסנת, נציגה מרתקת ומשמחת של העדה בכלל והפסטיבל בפרט.כשר

3.מושב צפרירים    "הגלריה של סבא "  החצר המופלאה של ניסים לוי, פסל רב דמיון והומור הבונה עולמות מגרוטאות ברזל.  מיני מוזיאון  שהקים "כורדיסטאן בקטן " , וטעימות  מודרכות עם גליה לוי ביתו, השוקוליטרית  של המותג caja chocolaterie"". כשר

4. הר טוב  "מוזאון המושבה " : טעימה מסיפור ההתחדשות של יישוב ארץ ישראל.

*** נקודת מפגש :מתחם ביג בית שמש   .איסוף  8.45  יציאה 9.00 בדיוק,

חזרה משוערת 14.00

סיור מספר 3

 

סיור מספר 4  יום שישי  18/5

1.מושב תעוז  מאפיית  "אישלחם" , טעמים מקוריים של לחמי מחמצת  ,חלות הדרים וסוגי מאפים שונים, מעשי ידי אייל תמיר, איש של נשמה וידע .מאפייה קטנה גדולה. כשר.

2. מושב תעוז   "חאן מילכה" : "הריקשה" אוכל הודי.  טעימות פיקנטיות  מרובדות טעם .עם תם שביט, בבישול שכולו גילויי אהבה להודו ולמשפחתה עם שורשיה בעבר ובנגיעה עכשווית ואישית.

3. "בסטרס סיידר"  מבשלת בירה וסיידר מקומית של משפחת נילסן שעלתה לארץ מאמריקה ומגשימה חלומות וציונות דרך בישול בירה מקורית.

4. כפר עין רפה  מסעדת "רשטא" :טעימות מן  הפרשנות המקצועית של רנם ברהום  למטבח הפלאחי וללימודיו במטבחים עדכניים.

***נקודת מפגש  מתחם אלונית תחנת דלק צומת לטרון

איסוף  8.45 יציאה 9.00  בדיוק . חזרה משוערת 14.00

סיור מספר 4

להרשמה ופרטים נוספים: מחלקת תיירות 02-9958650 (ריקי)


 

טיול קולינרי בפסטיבל האוכל

פסטיבל האוכל ה־18 במטה יהודה מזמין את הציבור לפגוש את טעמי האזור המרתקים הפזורים 
במרחב הכפרי.

נאסף אל אוטובוס מרווח ונצא לטיול מודרך.

נטייל בין המטבחים המייצגים את מיטב תבשילי העדות, בבתי המאפה בהם תופחים לחמי השאור, 
ביקבים ובחוות הצאן.

לפרטים והרשמה לסיורים <

מחלקת תיירות טל. 02-9958650 | *8108  | 

הסיורים יחלו ב 9:00 ויסתיימו בסביבות  14:00

בתאריכים 27.4 // 4.5 // 11.5 // 18.5

נקודת האיסוף לאוטובוס תינתן בעת ההרשמה

בהרשמה ובתשלום מראש

עד יום חמישי שלפני הטיול ב 12:00 .

עלות < 130 שח למשתתף.

בואו להכיר את תושבי האזור ואת התוצרת הקולינרית המקומית המוגשת על צלחת נוף עמוסת כל טוב