אזור ההר
עמינדב // אבן ספיר // בית זית // סיבוב מוצא // עין נקובה // עין ראפה // מעלה החמישה // נווה אילן // שואבה

 

בית הבראנץ' הטורקי – לבנת ואבי אוחיון

בראנץ טורקי

ארוחת קיץ המורכבת ממאפי גבינה משובחים מהטאבון והתנור. מצטיינים באיכות הטעם של ליבנת, הנשענת על מסורת מהמטבח הטורקי
ועל השפעות ים תיכוניות מקומיות. האירוח מתחיל בקוקטייל קיצי של אבטיח, נענע וערק איילים. במרכז הארוחה מוגש הפידה, מאפה טורקי בצורת סירה, הנושאת בתוכה גבינות ומוגשת היישר מהטאבון, לפידה מתלווה כרוכית גבינות מבצק מיוחד ובתוכו נחות גבינות - קממבר, רוקפור וגאודה. את המאפיים מרעננים שלל סלטים חצופים וטעימים, ממרחים משובחים כמו סקורדליה, סלט טורקי ממתכון משפחתי נהדר, ז׳ז׳יק ועוד. קינוח מסורתי של עוגת סולת תפוז מוגש ליד עוגת גבינה קרירה.

כל השנה ניתן להזמין סלסילות פיקניק בהן שפע של מאפים טורקיים, מטבלים וסלטים ממיטב המטבח של ליבנת

עמינדב | משפחת אוחיון
חמישי > 18.30
שישי > 11.00 עד כניסת שבת
054-2886816 // 054-2868162
בהזמנה מראש // תשלום במזומן / paybox

לעמוד העסק >>


מתחת לעץ התות

בראנץ טורקי

טיול בתומקר וארוחה, מחצות היום ועד שקיעה. טיול מודרך, בשביל המעיינות של עמינדב. הטיול בתומקר בנהיגה עצמית לזוג או לרביעייה וכולל עצירה במעיין עין שריג. בסיום הטיול מתכנסים לארוחה מהטאבון תחת עץ התות. הארוחה עסיסית, ובה קבב ביתי, פילה עוף במרינדה, צ׳וריסוס, סלטים, פרנה חמה ולימונדה. שקשוקת טאבון תוגש לצמחונים.

עמינדב | מצוק טיולים | אלון קירשברג
שני- חמישי > 12.00 עד שקיעה
סיורים בתיאום מראש
052-3865612 // 02-6431342
תשלום מזומן / bit

לעמוד העסק >>


בית הגלגלים מארח את גולן מקס ממשק עפאים

בית הגלגלים

מעשה ב- חגיגת אוכל, מוזיקה וחברה טובה
במרחב הירוק העוטף את בית הגלגלים, יוגש שפע אוכל  על גבי שולחנות צבעוניים. מוזמנים למלא את הצלחות ולחזור ולמלא עד ששמחים, כמו בבית. לגשת ולצלול עם כל החושים למסיבת הקיץ שלנו, ירקות, מאפים מלאי צבעים ריחות וטעמים של שמחה. שולחנות גדושים בכל טוב הארץ. מכל החלב והדבש של הרי ירושלים. בין השאר, נגיש גבינה צ'רקסית טרייה עמוסה עשבים ריחניים // שומר ושורשים מזוגגים בערק ותפוזים // שושני שמרים ממולאות במשוויה // בורקס מים // מאפה פתוח של ירקות אדומים וירוקים על בצק עלים // הירקות המעוכים של תכלת // סלט אקוצ'ה חריף // ממרח שעועית לימה ועוד ירקות מטופלים, ממרחי עשבים וקטניות, גבינות עזים אורגניות של המשק ופירות.
באנו לעשות שמח.. עם הסעודה נשתה כטוב ליבנו יין משובח של יקב פלם ונלגום מקוקטייל הבית - תמרינדי, הדרים, תבלינים וערק. וגם חליטת עשבים צוננת. נהנה כולנו מהופעת ג'אז חיה של יותם בן אור; אמן ג'אז בינלאומי, נגן מפוחית מחונן ואתו בהרכב הבסיסט/גיטריסט טל משיח והמתופף תום בוליג.

אבן ספיר | בית הגלגלים | המקום נגיש
בהשגחת צוהר
ביום חמישי, 24.6
19.00-21.00
052-5399231 //050-2528937 בהזמנה מראש

לעמוד העסק >>


Meat time

Meat time

ארוחת בשרים מול הנוף
דוד וגלעד הם צעירים יזמים ונמרצים, מלאי תשוקה להכין בשרים משובחים במעשנות ולהאכיל את הסביבה. מזה כשנתיים, הם הפכו את התחביב למקצוע. לכבוד הפסטיבל החליטו לארח בחצר משפחת אליהו, אל מול הנוף ההררי הנפלא של מעיין אבן ספיר. הם מגישים ארוחה בת 6 מנות בשריות מהמעשנה, מוגשות אחת אחר השניה בנחת לצד כוס יין, טירשי של סבתא, סלט רענן וחלת הבית: כל זה על משטחי עבודה מול האורחים, מסבירים מה יוצא מהמעשנה, ואיך חותכים, איך העישון עדין כל כך ואיזה מנות קיבלו מידיהם טוויסט מיוחד וטעים. בכל ארוחה יוגשו מנות קבועות - אסאדו וירקות במעשנה, פילה בקר מעושן עם ריבת פילפלים וחזה אווז במייפל מעושן. לכך יצטרפו 3 מנות נוספות ממבחר גדול שבו לדוגמא שווארמה מעושנת מלאה כל טוב, סינטה מעושנת, בורקס טלה מעושן ועוד.

אבן ספיר |  דוד אליהו וגלעד שטרן
ימי חמישי  > בשעה 18.00, כדי לא להחמיץ את השקיעה בהר
פתוח כל השבוע | סגור בשישי ושבת
בהזמנה מראש בלבד
דוד 054-6950512 // גלעד  052-2600741

לעמוד העסק >>


אלורו | בית קפה

אלורו

סיפור מקומי, סיפור משפחתי.
בית קפה ייחודי אותו פתחו בני הזוג אורלי כהן אלורו ואריאל לוי, יחד עם אחותו של אריאל, השף קונדיטורית חופית שוהם. המקום מוקף בכרם גפנים ובבוסתן מרהיב ומטופח. המטבח מבוסס על חומרי גלם טריים מיצרנים מקומיים ותבלינים מהבוסתן. המאפים המשובחים מיוצרים על ידי חופית ונאפים במקום. סיפור המקום מוצא עצמו בתפריט בזיקה של טעם וכבוד, בכריכים בשם שטיינברג, ברוזה, מקלף, יהושע ושרח, כולם חלוצים ומייסדים של הישוב ההיסטורי. הסיפור המשפחתי הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח. הסחוג של סבתא עדה ממצרים, הקומפוט של נני מהבית הפולני של סבתא יפה, ריבת חושחשים שנקטפו מהבוסתן. מנת פסטיבל - מרק קיץ - יוגורט צאן, ענבים, עלי מנטה, שום ושמן זית. אסור להחמיץ את המאפים המתוקים והמלוחים ובעיקר את בורקס מוצא.

חצר בית ילין | סיבוב מוצא
ראשון - חמישי > 8.00-16.00
שישי > 8.00-14.00
050-9772120
תשלום אשראי / מזומן / bit

אלורו בית קפה מארח את להקת Lucid Layne
לקראת אלבום בכורה שעתיד לצאת בחודשים הקרובים - הלהקה האקספרימנטלית מגיעה מהרי ירושלים הירוקים ומשלבת יצירות רוק וקטעים אינסטרומנטלים עם הרמוניות חדשניות וסאונד יחודי. הלהקה יוצרת מוסיקה מקורית, צבעונית ואנרגטית.
מוצאי שבת, 26.6 בשעה 20:30
בהזמנה מראש ובמחיר סמלי > 054-8123688 

לעמוד העסק >>


טעמים ממקסיקו בצבעי ההר

טעמים ממקסיקו בצבעי ההר

ורד וירון חובר מאוהבים במטבח המקסיקני ובחומרי הגלם המייצרים את "האש הבוערת" של המטבח המיוחד: פירות טרופיים, שעועית, תירס, קקאו, עלים ירוקים ופלפלים חריפים. בחצר ביתם יגישו ארוחה בשרית וארוחה טבעונית, בפרשנות שלהם למנות קלאסיות המושפעות מהתרבות הקולינרית של המאיה, האצטקים והספרדים. מנה בשרית של בשר מפורק שבושל שעות ברוטב מולה ושוקולד, צ'ילי קון קרנה טבעוני, פריחולס, סלסה אקזוטית, סלט פיקו דה גאיו, אורז אדום וכמובן טורטיות תירס. נשתה חליטת היביסקוס קרה ו"מחוזקת" ונקנח בפודינג אורז עם פירות העונה, אבטיח ומשקה שוקולדה חם מתוק ועוקצני.

בית זית | דרך הגפן 259 | ורד וירון חובר
תאריכים > 10.6 // 16.6 // 17.6 // 23.6 // 24.6
18.00-20.00 // 20.00-22.00
052-5370495
בהזמנה מראש // תשלום במזומן / bit
אין נגישות // חומרי גלם כשרים

לעמוד העסק >>


מאינדונזיה לישראל

מאינדונזיה לישראל

מסע ב״אי התבלינים״ - אינדונזיה. בעקבות סיפור חייה המסעיר של מוזלי סבתה, עליה השלום, מעירק לסינגפור ולאינדונזיה. נכדתה יהודית תספר את הסיפור המדהים שלה, של אמה ושל אחותה, אשר הותיר שובל ריחות וקסם על כל משעול חייה. תבלינים, טעמים וריחות התמזגו עם סיפורי המסורת היהודית והמנהגים המשפחתיים. תוגש ארוחה אינדונזית טיפוסית, טבעונית וכשרה.

בית זית | הברוש 223 | יהודית הרפז
רביעי -חמישי > 16.00-23.00
שישי > 10.00-15.00
054-5910348
בהזמנה מראש // תשלום במזומן / bit
* בית שומר שבת
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה

לעמוד העסק >>


מרכז המבקרים Yvel

מרכז המבקרים Yvel

בואו לקחת חלק בסיפור שלנו
המרכז פותח את שעריו ומזמין את באי הפסטיבל לחוויה ציונית וערכית והכל מתוצרת כחול לבן. הסיור במרכז כולל ביקור בגן האבנים הטובות, ובו פסלים עשויים אבני-חן חצי יקרות, עצי פרי ונחלים זורמים. בתוך המתחם תוכלו ליהנות מצפייה בסרט העוקב אחר דרכן של הפנינים ממצולות הים ועד לשיבוצן בתכשיטי Yvel וכן סרט על המיזם הפילנתרופי מג'מריה. ביקור במרתף הבוטיק יספק לכל אורח טעימה נעימה של מגוון יינות וגבינות בוטיק, לצד זיתים ומזטים, לחם ושמן זית והכל מתוצרת מקומית. ולסיום חוויה אותנטית על סיפור החיים, התרבות והמסע של יהדות אתיופיה אל ארץ ישראל - כולל טקס הבונה )קפה( מסורתי.

מוצא תחתית 
בתאריכים > 9-10.6 בין השעות > 17.00 – 10.00
לתאום סיורים ודרכי הגעה > 9835* במייל: joel@yvel.com

לעמוד העסק >>


הבית של סלווה

הבית של סלווה

סאלווה ונאסים אם ובן, משלבים במסעדה רוח חדשה המתבססת על תפריט המכבד את המסורת. מוגשים מאזטים עונתיים ותבשילים קלאסיים מהמטבח הפלסטיני הכפרי עם מנות חדשות כחומוס הסלק הנפלא של נאסים ועוד. ידע הבשרים כאן נסמך על הקצביה הצמודה שפתח אב הבית השף עוודאלה, הקראסים של סאלווה עדיין יצירות מופת כרסתניות מפוצצות בטעם, עלי הגפן שלה הם מלאכת מחשבת. והמוחסאן, המנסף מלאי טעם. וגם לטבעונים יש כאן מנות מצויינות. כשאתה מתארח בבית של סאלווה: התפאורה היא של מסעדה אך כל השאר בית!

עין נקובה | סלווה ונאסים עוודאלה
ראשון -שבת > 9.00-22.00
054-3355353 // 054-3373652
בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי
פתוח שישי שבת כל השנה / לקבוצות בהזמנה

לעמוד העסק >>


שנקליש

שנקליש

העברה בין דורית משמחת במטבח מהלבנט
ארוחות הבוקר המצויינות של שנקליש, שפע של סלטים ממיטב המטבח השאמי והפלסטיני. חומרי גלם מקומיים וטריים, מאפי טאבון במעטים מגוונים. מטבח משפחתי בניצוחה של אם המשפחה האנה טקש, המפליאה במעשה ידיה ומכינה בין היתר כנאפה סולת וכנאפה רגילה, כה טעימות שצריך לטעום משתיהן. לצד המסעדה מכולת ומעדנייה ובה אוצרות תוצרת הבית ומעדנים עלומים ותבלינים נהדרים.
* בשישי - שבת ארוחות בוקר + תבשילים

עין ראפה
שני-חמישי > 9.00-17.00
שישי-שבת > 9.00-17.00
רביעי-חמישי > בימי הפסטיבל עד הסועד האחרון
072-2811738
תשלום אשראי / מזומן / bit

לעמוד העסק >>


מאג’דה בתפריט ראשית הקיץ

מאגדה

התקווה שיוצרת ההרמוניה בין בני הזוג מיכל ברנס ויעקב ברהום, מפריחה לא רק את הבוסתן המטופח שבו הוקמה המסעדה, אלא את השילוב הטבעי בין המטבח הישראלי והפלסטיני, עם אוכל מוקפד, עונתי ומקומי. לדוגמא: הטלה יופיע בסופלאקי עם צזיקי, עגבניות, לימון כבוש ופיתה זעתר, ככתף טלה נימוח על קוסקוס או כתבשיל קציצות עם מנגולד וחומוס מוגש על פריקה. תמצאו בתפריט גם שיש ברק ביוגורט עיזים, בורקס סבנח וגבינת עיזים ועוד מנות שנשמעות טוב ויותר מכך - טעימות. קינוחים כליאלי בירות, כנאפה פרג עם רוטב לבנדר, עוגת פיסטוק שקדים ולימון, תפריט יין עשיר וקוקטיילים מרעננים.

עין ראפה | מיכל ויעקוב
שישי > 12.00-23.00
שבת > 10.00-16.00
02-5797108
בהזמנה מראש // תשלום אשראי ומזומן

לעמוד העסק >>


החיים בלבנט

החיים בלבנט

קיץ ערבי בגן אנגלי. מפגש של תקווה.
כשיסמין האנגליה מבשלת כמו החאג׳ות שלימדו אותה, כשמוסא בונה שבילים משורטטים בגן אנגלי, כשעלי הילד חולב כבשים מהן מיוצרות גבינות איכות, כששרה הבת ממלאת קישואים במהירות כמו סבתה  (שעל שמה היא קרויה). משפחה יפה ומיוחדת מספרת את סיפורה במפגש ושיח ובעיקר על שולחן שופע מזטים של קיץ, עם גבינה מקומית מפתיעה, עלי גפן הנאכלים מתחת לגפן, במתיקות הקרמבל אנגלי מהתפוח שזה עתה נקטף, פיתות של בית ואוכל שלוקט, נשמר ודובר כפריות.

עין ראפה | יסמין ומוסא
רביעי-שבת > 17.00-22.00
052-8283710 // 052-2878951
בהזמנה מראש // תשלום במזומן / bit
פתוח כל השנה, בהזמנה מראש

לעמוד העסק >>


רשטא - המטבח הפלאחי, חוויה קולינרית אותנטית

רשטא

תפריט טעימות של קיץ
חודש יוני, תחילתו של קיץ - שיא ההבשלה של הירקות והפירות. המסעדה תגיש תפריט טעימות פאלחי הררי הבנוי ממזטים מחומרי הגלם הטריים, מתוצרתם של הפלאחים והיצרנים המקומיים. תפריט זוגי בהזמנה מראש לארוחת צהריים או ערב.
ימים שני-רביעי < 12.00-23.00

מהכפר לשולחן
חווייה קולינרית אינטימית עם השף ראנם ברהום בה האורחים ילוו את סיפור חייו, וסיפור הכפר עין ראפה. המפגש מתחיל במעיין עין לימון אל חצר המסעדה דרך ערוגות הירקות ומשק תרנגולות חופש. נלקט יחדיו את מיטב ירקות העונה ונהנה מסדרת מנות עונתיות המורכבות מול הסועדים ומממחישות את אורח החיים של הפאלחים בהר. האירוע ילווה בפתיחתו של בור הפחמים ממנו תצא מנת הדגל - מדפונה מהזארב.
האירוע מוגבל במספר המשתתפים ויערך בימי
חמישי בשעה 17:30

עין ראפה | מסעדת "רשטא" | ראנם ברהום
שני-חמישי > 12.00-23.00
שישי > 14.00-24.00 // שבת > 9.00-22.00
02-9948520
בהזמנה מראש // תשלום אשראי ומזומן
פתוח כל השנה בהזמנה מראש

לעמוד העסק >>


קפה בחממת הסחלבים

קפה בחממת הסחלבים

"פיצת השמש" במיוחד לתחילת הקיץ ולפסטיבל
דוד ודניאלה זילברשטיין-אסלן, חברי הקיבוץ, הקימו מחדש את חממת הסחלבים יחד עם בית קפה-מסעדה המגיש אוכל בסגנון איטלקי. נמצא כאן ארוחות בוקר, פוקצ׳ות ופיצות מקמחים משובחים ומגוונים הנאפים בתנור איטלקי מיוחד ופסטות. חפשו את ׳פיצת השמש׳ החדשה בתפריט.

קפה חממת הסחלבים | מעלה החמישה בהשגחת צוהר
ראשון - חמישי > 8.30-23.00
שישי > 8.00-15.00
02-5347500 // 054-6686871
בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי

לעמוד העסק >>


"דרך השף" בנווה אילן

דרך השף

עוזי פירו השף ורעייתו חנה מגישים בפטיו שבביתם ארוחה עשירה המשופעת במנות מסורתיות ובכלים מרוקאים אותנטיים. בתפריט תמצאו דגי חריימה לצד פסטייה מרוקאית בשרית וייפרח כורדי בלימון וכמובן הקובה חמוסטה ולהמשך בשיא הארוחה עוף מרוקאי חגיגי בפירות יבשים וסילאן מלווה בקוסקוס כהילכתו. לסיום - מימונה מרוקאית - המתוקים המסורתיים של חנל׳ה, כמו גם תצפית נוף המרהיבה על השפלה בואכה ירושלים.

נווה אילן | אל גינת אגוז 51
רביעי-חמישי > 14.00-20.00
שישי > בראנץ מזנון בשרי ומאפים
בשעות 11.00 / 13.00 / 15.00
עד 36 איש בבית ובגינה
054-4535131
בהזמנה מראש // תשלום מזומן /bit
אירועים וקייטרינג בהזמנה מראש, כל השנה
אירוח לקבוצות בהזמנה מראש, כל השנה
*בית שומר שבת

לעמוד העסק >>


בראנץ׳ במלון צובה

ברנץ מלון צובה

ארוחת הבראנץ׳ המפורסמת שבמלון צובה, אל מול נוף משכר של כרמים והרים ירוקים. הארוחה מוגשת במזנון חופשי, שופע ומגוון בלובי ומרפסת המלון הפסטורלית וכוללת: טעימת יינות מיקב צובה, מאפים בלקנים טריים, פשטידות הבית, תוספות חמות, מבחר גבינות משק, בר סלטים עשיר, פינת קפה, קינוחים, ועוד.

מלון צובה | קיבוץ צובה
בראנץ’ 10:30-14:00
ניתן לשלב עם סיור בקיבוץ
לכבוד הפסטיבל הטבות במלון, 
ביקב ובגליתא שוקולד
ההשתתפות בהזמנה מראש בלבד באתר המלון
https://ontopo.co.il/tzubahotel 

לעמוד העסק >>


צ'יפיס - קרוב לאדמה, קרוב לאנשים: ארוחה בטבע שלנו.

ציפיס

מוזמנים לערב מיוחד בחצר הבית שלנו מול נוף יפיפה, אוויר צלול ואווירה טובה. האירוח מתקיים בקבוצות אינטימיות, בישיבה בחצר לצד מדורה, צמחי תבלין וגינות ירק. במהלך הארוחה נגיש סוגי בשרים או דגים שונים בדרכי עשייה שונות )טאבון, מנגל ומעשנה(, מאכלים נוספים ויין משובח מהיקב שלנו. מוזמנים באהבה.

שואבה | נעמי ויואל ביטון
יום רביעי > 9.6 / 30.6
20.30-23.30
052-3115440 | 052-3115455
בהזמנה מראש // תשלום מזומן | bit | העברה
* בית שומר שבת, יין כשר

 

לעמוד העסק >>


חזרה לעמוד הפסטיבל הראשי