אזור המזלג
צור הדסה // מטע // נס הרים // מחסיה

 

מירי מזרחי בכבוד. שולחן מכורדיסטן

מירי מזרחי

מירי דבקה במתכונים של סבתה ואמה, כפי שהכינו אותן בנדודי המשפחה, מזכו עיר לידתן לארץ ישראל. החיבור שלה לדרכי הכנה עתיקות, לאהבתה לשווקים וחיים בעולם הגדול יוצרים מפגש מהנה איתה ועם מרקי קובה ומיני חמין שמתאימים לכל מזג אויר. בארוחה עשירה תגיש את המיטב שמככב בביתה וקנה לו שם: מיני חמוצים, שעועית בלאדי, קובה חמוסטה, סיסקה (בשר שבושל שעות בטכניקה עתיקה), קובה צהוב (מסלוקה), אורז כורדי עם עלי סלק, בצלים והרבה לימון, לחמה דקיקה ועוד. בימי שבת, קיץ או לא: יש חמין! תהיה בחירה מהמבחר: קובה חמין, קובה עם פירות יבשים, חמין מקרון ואורז אדום.

צור הדסה | מירי מזרחי
רביעי-חמישי > 19.00-23.00
שישי > 12.00-16.00
שבת > 12.00-16.00
050-9888070
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה

לעמוד העסק >>


מרוקו בשפע עם דודה לאה

מרוקו בשפע עם דודה לאה

אישה יפה שכולה חיוך כקטיפה.
דודה לאה בית של אוכל. עוצמת החיוך בעיניים בבית של צבע. תפאורה שכולה מדברת מרוקו של לאה: הקטיפות, טסי הנחושת ובעיקר האוכל השופע והמגוון, המעיד על ידע עתיק בהכנת תבשילים, סלטים (במילעיל), לחמים, קונפיטורות משלל פירות העונה וקינוחים ממכרים. תוגש ארוחה של מלכות ממנות כקוסקוס עם טלה ופירות יבשים, סיגרים ופסטלים הכל מעשה ידיה.

צור הדסה | לאה
רביעי-חמישי > 19.00-23.00
שישי > 11.00-14.00 ומכירת אוכל לשבת
052-5705283
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
כל השנה בימי שישי פתוח למכירת אוכל
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה

לעמוד העסק >>


“הסבים שותים”

הסבים שותים

חוגגים עם יינות טובים  אוכל חברתי וסיפורים.
השנה הליווי הקולינרי יופקד בידי "השליש" - המטבח לבית "מצילות המזון", פרויקט  חברתי קהילתי הפועל בירושלים וסביבתה למניעת ביזבוז מזון.

10.6 > גפנים ודמויות שחשוב להכיר
24.6 > הלכה ויין או הלך היין
30.6 > בירות VS יינות, שאלה של טעם או תרבות

הארוחה תתקיים בשעה 20.00

צור הדסה | הורד 316
054-4874898 בהזמנה ותשלום מראש
אשראי / Paybox / bit
פתוח כל השנה מלבד בשבתות
בית שומר שבת
* למעט ביום חמישי, 10.6 שבו תוזמנו לחוויה קולינרית שונה

השליש - אוכל בריא צבעוני וטעים שמספר סיפור
"השליש" שם לעצמו למטרה להגיש מזון המתבסס על ערכי קיימות ותוצרת מוצלת. לפי הערכות כשליש מהמזון וחומרי הגלם אותם אנו מייצרים לא מגיע לאף צלחת. בתפר הזה אנחנו נכנסים. מגיעים עם תיאבון ורצון אמיתי להתבונן בכל השפע הקיים כבר ולתת לו את הכבוד הראוי לו. הניסיון, הדחף והיצירתיות שלנו מאפשרים לנו לקחת את אותו השליש ולשים אותו במרכז.
סדנת החמצה וחומץ בן יין
יום שישי, 2.7 > בשעה 10.30
"השליש" ובית "מצילות המזון" מזמינים אתכם להחמיץ הזדמנויות ביחד - ולחזור עם צינצנת מותססים הביתה. בסדנה נעסוק בשימור מזון על דרכיו השנות - נתסיס, נכבוש ואף נלמד על חומץ בן יין מ"הסבים שותים“.

לעמוד העסק >>


ג׳פטו טאבון איטלקי

גפטו

לאחר שנים של עבודה בנגרות, פתח אסף מסעדה איטלקית ים תיכונית בה מוגשות פיצות נפוליטניות דקות ואיכותיות, ארוחות בוקר, קינוחים הנעשים במקום ודבש ״רזאלה״ מהמכוורת הביתית. במקום נפתחה מאפיית לחמים ליומיום וחלות ועוגות לשבת.
בג׳פטו מקפידים לעבוד עם חקלאים ויצרנים מקומיים.

צור הדסה | אסף תעוז | בהשגחת צוהר
ראשון-רביעי > 9.00-22.00
חמישי > 9.00-24.00
שישי > 8.00-15.00
052-5377772 // 02-5889499
כל אמצעי התשלום

לעמוד העסק >>


נורה - מטבח מקומי

נורה - מטבח מקומי

טאפאס ויין מקומי בהרי יהודה
מנות מבוססות ליקוט וחומרי גלם מקומיים עונתיים, לצד תפריט יינות משובח מהרי יהודה.

מטע 
ימי רביעי וחמישי > 19.30-22.00
052-8333844 בהזמנה מראש בלבד
תשלום במזומן בלבד

ארוע פתיחה חגיגי לפסטיבל:  נורה מארחת את יואב:
ליקוט מארץ יהודה
ארוחת טעימות של מנות ליקוט ויינות איכות מהיקבים המובילים באזור.
8 מנות 8 יינות וקינוח (גם יין)
יום חמישי 10.6 > בשעה 19.00
הזמנה מראש בווטסאפ > 052-8333844

לעמוד העסק >>


בחצר של עופר

בחצר של עופר

אוכל | שתיה | אנשים
המקום עם השקיעות הכי יפות
ערבי קיץ - חמישי ומוצ"ש מ 18:00-23:00 מקבלים באהבה את סוף היום.
לכבוד פסטיבל האוכל, תפריט מיוחד: צלעות טלה במרינדה אסייתית, סלמון מהמעשנה שלנו בפרנה עם ציזיקי פקוס ועוד מבחר מנות מהמטבח הבשרי שלנו. לצד קוקטיילים קייציים מפנקים.
במהלך השנה פתוח לארוחות המיוחדות שלנו בשבתות בהזמנת מקום מראש. ופתוח במהלך כל השנה לאירועים מיוחדים.

מטע | האלה 114 | בחצר של עופר
חמישי, מוצ״ש > 18.00 עד 23.00
054-7910480
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה בשבת בהזמנה מראש.
במהלך השנה פתוח לארוחות הבשרים המעושנים המיוחדים שלנו.
אירועי בוטיק וסדנאות עישון בשרים.

לעמוד העסק >>


ניקול ועופר - לחמים

ניקול ועופר - לחמים

"בחצר של עופר" מארח את ניקול רונן לסדנת מחמצת וארוחת בוקר מפנקת. בסדנה נלמד איך לשלב הכנת לחם שאור לחיינו עם מתכון נוח וגמיש. תקבלו גור מחמצת, חוברת עם מונחים בסיסיים ומתכונים, טעימות ממגוון לחמים ומאפי שאור שונים. הסדנה תלווה בארוחת בוקר עשירה ומפנקת. מאפים מירק גינתנו, גבינות טובות מתוצרת מקומית, לחמים, סלטים ויינות לבנים מיקבי האזור.
מספר המשתתפים מוגבל.
מומלץ להקדים להרשם.
054-7910480
עלות הסדנה כולל ארוחת בוקר >350 ש"ח
תאריכים > 11.6, 18.6, 25.6 ו-2.7
התכנסות > 9.00 תחילת הסדנה: 9:30
ביטולים יתאפשרו עד שבוע מראש

לעמוד העסק >>


יקב נבו מארח את השף אלמוג מיכל

יקב נבו

חגיגת יין ובשר ביקב
חמישי, 24.6 > החל מ 18.30
סיור בין הגפנים, טעימת יינות היקב וארוחה בשרית משובחת עם השף אלמוג מיכל.

מטע | יקב נבו
ימי פעילות היקב
ראשון-חמישי > 9.00-15.00
שישי > 9.30-12.30
052-6071780
בהזמנה מראש // תשלום מזומן ואשראי

לעמוד העסק >>


ירוקל׳ה חקלאות כתרבות

ירוקלה חקלאות כתרבות

ארוחת ערב בטראק של איתיאלה
שני- שלישי > 28-29.6 > החל מהשעה 18.00

מותנה בהזמנה מראש.
מספר המקומות מוגבל
לפרטים ולהרשמה פנו אלינו
באמצעות וואטסאפ > 052-6206203

סיור קולינרי בחממות ירוקל'ה

מוזמנים להצטרף אלינו לסיור קולינרי בחממות ירוקל'ה, בו תחוו את הטבע במלוא תפארתו. הסיורים מתקיימים בימי ראשון ורביעי בשעה 11:00 ומותנים במינימום 8 משתתפים.
הסיור אורך כשעה וחצי וכולל: שתייה וכיבוד קל // הרצאה מרתקת על העלים ופרחי המאכל שאנו מגדלים, אופן גידולם והדרכים לשלב אותם במטבח הפרטי שלכם. במהלך ההרצאה, כל משתתף ילקט לעצמו את העלים, אשר יתאגדו לכדי סלט בסיומו של הסיור.

מושב מטע
לפרטים ולהרשמה פנו אלינו באמצעות וואטסאפ > 050-2153779
בהזמנה מראש // תשלום אשראי /bit
בתיאום מראש כל השנה

לעמוד העסק >>


ארוחת 3x3 | יקב רביב

יקב רביב

יקב בוטיק משפחתי שבו מבחר יינות אדומים יבשים זניים ובעיקר בלנדים. היינות מבוקבקים ללא סינון ובעלי יכולת יישון ארוכה. אירוח משפחתי ואינטימי באוירה כפרית, מול נוף הכרמים וסוכת הגפנים.
חמישי בערב, 10.6 > 19.00-23.00
3x3 > ארוחה שכל מרכיביה הם תוצרת הבית. מתבססת על 3 סוגי בשרים קרים בעישון ביתי בליווי 3 מיינות היקב.
שישי בבוקר, 18.6 > 11.00-14.00
3x3 > ארוחה שכל מרכיביה הם תוצרת הבית. מתבססת על 3 סוגי בשרים קרים בעישון ביתי בליווי 3 מיינות היקב.
ובנוסף בשישי לאוהבי הבורגרים - מנת המבורגר מפנקת!
סיורים מודרכים ביקב: 10:30 | 11:30 |12:30

נס הרים | דרך הכרמים 613
054-6763980

האירועים בהזמנה מראש | היקב כשר
האוכל - הכנה ביתית בבית שומר כשרות ושבת.
תשלום מזומן | bit | paybox
במהלך השנה: פתוח בתאום מראש | סגור בשבת

לעמוד העסק >>


 

לחם עדן

לחם עדן

מאפיית לחמים כפרית של ברוך קסנטיני.
חלות מקמח לחם > טופינג: שומשום / פרג / נקי.
חלות מקמח כוסמין > טופינג שיבולת שועל.

נס הרים | כשר
שישי > 8.00-13.00
050-3521555
תשלום במזומן / Paybox

לעמוד העסק >>


הבית של טובה

הבית של טובה

ארוחה נוסח קוצ'ין תחת עץ הוואפלה (vepala)
טובה סימון מבשלת אוכל ביתי מצוין, המציף ריחות וטעמים של תבלינים אקזוטיים שהובאו עם משפחתה מקוצ'ין שבמלבר בדרום הודו. בארוחה מנות של עוף מתוק חריף, בשר פיקנטי, קציצות עדשים, אפראם, מסלה דושה, מיני צ'אטני עוקצניים וקינוח נפלא מטפיוקה. אירוח חם ולבבי של טובה ומאיר בעלה.

מחסיה 
050-6382714

בהזמנה מראש // תשלום במזומן
* בית שומר שבת
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה

לעמוד העסק >>


חזרה לעמוד הפסטיבל הראשי