אזור צרעה-לטרון
אשתאול // תרום // תעוז // כפר אוריה // הראל // צלפון //נווה שלום // נחשון // בקוע // טל שחר

 

מוזיאון הטבע התנ"כי הרטוב

מוזיאון הטבע

״סמכוני באשישות, רפדוני בתפוחים״ במוזיאון הטבע התנ"כי הרטוב
אין מקום מתאים יותר לטעימת תבשילים תנ"כיים מאשר מוזיאון הטבע התנ"כי. בסיור נכיר את בעלי החיים התנ"כיים ואת הטבע הישראלי הקיים
מתקופת התנ"ך ועד ימינו. נלמד היכן מוזכר ההיפופוטם בתנ"ך, מיהו השועל התנ"כי ומה הופך את האריה למלך החיות המקראי? אחרי הסיור ניהנה מארוחת טעימות מקראית עם המומחית דר' טובה דיקשטיין. כאן נשמע על ונטעם את האשישות המתוקות והמשמחות, את מקפה הפול ואת גרגירי אביב הגרש הפריכים בעלי הטעם המשגע. התבשילים צמחוניים וכשרים. משך הסיור המשולב כשעה ו 40- דקות. מגילאי 15 ומעלה. הסיור בתשלום, בהזמנה מראש. קיום הסיורים מותנה במינימום של משתתפים

יום רביעי > 9.6 , ימי חמישי > 17.6 // 24.6
18.30 - 20.15
מוזיאון הטבע התנ״כי | אזור התעשייה הרטוב | כשר
להרשמה - 073-2131662

לעמוד העסק >>


אצל יונה ויהל באהבה

אצל יונה ויהל באהבה

החברות והשכנות יונה ויהל מארחות ביחד  לדיאלוג של טעם. ממטבחי הבשלניות הותיקות, נזכה לאכול דג מרוקאי חריף וחלה לצידו לספיגת הרוטב, קוסקוס מסורתי, מפרום, סלטים מבושלים וסלט רענן של סלרי ובוטנים, ממולאים, סלוף אשתאולי ועוד. האירוח בביתה המרווח של יהל והקינוח והקפה מוגשים בחצר המטופחת, הנושקת ליער.

מושב אשתאול | נחל יעלה 207
בוויז אצל יונה באהבה
ימי שישי ושבת > 11.00-17.00
בהזמנה מראש / תשלום מזומן / bit
יונה 052-5717624 // יהל 052-8847494

לעמוד העסק >>


״היווניה שלי״

היווניה שלי

הופעה ומזטים עם תומר ואפרת ולהקת פרח אדום
טברנה יוונית ב״היווניה שלי", עם להקת "פרח אדום". ערב של מוסיקה מזטים ויין, אצל תומר ואפרת.

מושב תרום 156 | תומר ואפרת כץ
17.6 // 1.7
20.00-22.00 | בהרשמה מראש 054-6747852
משך ההופעה שעה וחצי

לעמוד העסק >>


פרובנס במושב

פרובנס במושב

בין ניס לתרום: לאה קריאף, ילידת ניס שבצרפת, בת לאב ממוצא תוניסאי ואם צרפתייה, בשלנית וארכיטקטית, לוקחת אותנו לבית שבנו במושב בו נולד גיל בעלה, לטעמי ילדות ספוגי זכרונות ומסורות בישול משובח. בארוחה שמתחילה במתאבן של פרחי קישוא בטמפורה, במרכזה מרק דגים מרגש בטעמיו העמוקים, מוגש עם רוי תוצרת הבית ובאגט מחמצת נפלא של השכן אישלחם, נכיר גם סלט ניסואז כהילכתו מהו, פיסלדייר (מאפה טאבון עם בצלים מקורמלים ואנשובי), רטטוי, סוקה (קרפ לוהט מקמח חומוס) עם שום קונפי, וסחוג. כוס יין רוזה שנבחר, ללוות את הארוחה: חובה! טארט טאטן, וורין קרם פאטיסייר ופאי קרם ערמונים וצנוברים יקחו אותנו לסיום נפלא מול הנוף של משק עובד והיער. משק עובד מייצר מעדנים אותם תוכלו לרכוש במקום: דבש, ריבות, מוצרי חלב עיזים, עוגיות חמאה, ערק ומרצפן.

מושב תרום | לאה קריאף עובד
ימי חמישי בפסטיבל > 10.6 // 17.6 // 1.7
בשעה 19.00 ובשעה 20.00 (משך הארוחה והשהייה לא מוגבל).
בהזמנה מראש
052-4408094
תשלום מזומן / Paybox / bit

 

לעמוד העסק >>


חנות מאפייה "אישלחם"

אישלחם

לכבוד פסטיבל האוכל, אייל תמיר האופה, חוזר להכין את חלת ההדרים המהוללת בהשראתה של סבתא תמרה וזכרונות ילדותו. בימי שישי בלבד. בנוסף, שיתוף פעולה בין ׳המתססה׳ ו׳אישלחם׳ שבה ישולבו חומרי גלם מהטבע (תפוחים ואגסים) למוצר מפתיע ומשובח כיאה לשני המותגים. מאפיית בוטיק עם שפע משובח של לחמים, לחמניות, פוקאצ׳ות וקרואסונים ממגוון קמחים ומגוון מחמצות. הכל עשוי בעבודת יד. חפשו את הפרעצל׳ס מהטובים בארץ ואת הבאגטים שלהם קהל מכור. בימי שישי מתווספות חלות, עוגות שמרים, מאפים מתוקים ומלוחים. במרחב מול הנוף הנפלא, שולחנות המאפשרים ישיבה לקפה ומאפה, כריכים איכותיים ומטבלים.

תעוז | משק 31 | אייל תמיר | כשר
שני - שישי > 8.00-14.00
02-6634477
תשלום מזומן / אשראי / Paybox / bit
פתוח כל השנה

בימי שישי בפסטיבל מתארח במתחם ׳אישלחם׳ ׳בנג׳לטו׳ גלידת בוטיק איטלקית מסוג ג׳לטו, קרמית. הגלידה נעשית ללא ביצים, על טהרת רכיבים טבעיים בלבד ובתהליך נטול גלוטן. וחלקן טבעוניות.
שישי > 9.00-15.00
בנג׳י 052-4839754

לעמוד העסק >>


קוצ’ימא | אוכל קוצ’יני מבית אמא

קוצימא

ריקי יוסף פותחת את ביתה לארוחות עשירות טעם מהמטבח העתיק של יהדות קוצ’ין. מנות נהדרות כפסטלים עם צ׳אטני. דושה וצ׳מנדי.סמבר: מרק עשיר עם במיה וקטניות, תבשילי בשר ועוף חריפים, אולטי עדשים ועוד. קינוח של פייסום-משקה טפיוקה מסורתי וצ׳אי מסאלה. קיימת אופציה לארוחה טבעונית.
רביעי, 9.6 // רביעי-חמישי, 23-24.6 // רביעי-חמישי 30.6, 1.7 > 20.00
ארוחה והדגמה של מנות צמחוניות המושפעות מהמטבח ההינדי שבמלבר, קוצ׳ין | חמישי, 10.6, 20.00
נצא למסע בארץ לא נודעת שבמהלכו תכירו פלרום - צ'ידה ונולאם בלאם וואדה, קצ׳ידה, באלם, מסאלה דושה עם צ׳מאנדי, קלפום עם צ׳אטני לימון וצ׳אטני עגבניות, וודה קציצות עדשים עם עלי וופלה וקינוח של פייסום וצ׳אי מסאלה והדגמה של אדה - קינוח של שקדים וקשיו בבצק סולת עטוף בעלי בננה ומאודה. את המסע מובילה ריקי יוסף בשלווה מדבקת ובידע בו התעמקה רבות וחולקת בנדיבות.

תעוז | ריקי יוסף
050-6775140
תשלום מזומן / bit
בהזמנה מראש
* בית שומר שבת

לעמוד העסק >>


׳פטל ארץ׳ מארח

מוזיאון הטבע

פיקניק שקיעה ושיטוט בחממות הפטל
יוזמה חקלאית משפחתית לגידול פירות יער - אוכמניות, פטל אדום ופטל אסנה, המהווים מזון על עשיר. חקלאות ישירה המבוססת על שיטות מסורתיות, נקייה מחומרי הדברה וריסוס כימי. כל בני הבית חולקים בעבודה, מבחירת הזנים ועד לקטיף ידני עם אור ראשון.

מושב תעוז |
תשלום מזומן / Paybox / bit
שישי שבת > 8.00-11.00
אמצע שבוע 17.00 > שקיעה
בתיאום מראש בווטצאפ או בטלפון
אפרת > 050-7406459
חנות המשק פתוחה
שישי-שבת > 9.00-17.00

לעמוד העסק >>


יקב קדמא

יקב קדמא

סיור יין הכולל סרט המתאר את השיטה המיוחדת בה נעשה יין ביקב קדמא ומספר בקצרה את סיפור הקמתו של היקב ואת המסע בעקבות הכדים לגרוזיה. הדרכה בנושא: "היין בעת העתיקה וכיום, בארץ ובעולם", המתארת שיטות קדומות לעשיית יין והקשר בינן לבין מה שנעשה ביקב שלנו. ניתן לראות מקרוב את הכדים ואת הציוד המודרני ביקב. בסיום הסיור תוכלו ליהנות מטעימות יין הכוללות: 4 טעימות מיינות היקב, שתלווה בהסבר על כל יין. ולסיום החוויה תוכלו לשבת במרפסת היקב וליהנות מנוף עוצר נשימה, גבינות בוטיק מיוחדות, סלטים רעננים וקינוחים. והכל באווירה ייחודית ונעימה.

כפר אוריה | יקב קדמא
ראשון-חמישי > 11.00-17.00
סיורים בשעות: 11.00, 13.00, 15.00
שישי > 9.00-16.00.
סיורים  בשעות: 9.00, 11.00, 13.00
שבת > 9.00-18.00
סיורים בשעות: 9.00, 11.00, 13.00, 15.00
054-9195156 // 02-9927894
בהזמנה מראש // תשלום מזומן / אשראי / bit
פתוח כל השנה

לעמוד העסק >>


יעל ועדי- ליקוט וסדנת מחמצת

יעל ועדי- ליקוט וסדנת מחמצת

סדנת אפיית לחמי מחמצת (טבעונית)
סדנה מעשית ובה טעימה מעולם ממכר ועתיק של אפיית לחמים. נלמד את תורת האפייה הביתית, משלב הכנת המחמצת ועד ללחם טרי וריחני שנאפה ביחד. נטעם ממעשה ידינו בליווי מטבלים וריבות תוצרת בית . בסוף הסדנה נצא עם גור מחמצת, בצק לאפייה בבית וכל הידע והליווי שצריך כדי להתחיל.
קיבוץ הראל | עדי שמש בלום
יום רביעי, 9.6 // יום רביעי, 23.6
18.00-21.30 בהזמנה מראש
052-4753341

סיור ליקוט קולינרי בהרי יהודה
נתחיל סיור זה בטעימה מהליקוט הקיצי. נפגוש את הזרעים ששימשו להכנת מזון, נספר על ההסטוריה של האוכל ונחקור את מקורות הלחם כמזון עיקרי בזמנים ובמקומות שונים. לבסוף נבשל, נכין ונאפה ארוחה שבה נשלב את השלל שליקטנו.
פרטים בהרשמה | יעל שמש בלום
יום חמישי, 17.6 > 17.00-19.30
בהזמנה מראש
050-7162404

לעמוד העסק >>


רחל דרעי - טעמים מהרי האטלס

רחל דרעי - טעמים מהרי האטלס

רחל החייכנית גורמת לכל ירק להפוך לממולא מיוחד במינו (לדוגמא: פרחי כרובית, תחתיות ארטישוק) לקוסקוס להפתיע מחדש, לסלטים לרענן את החיך לצד מתיקות בצלי הטנזיה. מנטה שהובאה ממרוקו תוגש בתה כהלכתו לצד שבקיה. מוזמנים לאירוח חם ושופע, אידיאלי לערבי הקיץ.

מושב צלפון | רחל דרעי
רביעי- חמישי > 18.00-22.00
054-2239333
בהזמנה מראש // תשלום מזומן / bit
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה

לעמוד העסק >>


“הטאבון של ברנה“

הטאבון של ברנה

ברנה וסלים וילדיהם ראני וקרלו - משפחה שהאוכל והאירוח הם לחם חוקם, ואיזה לחם!! בעיקר איזה פיתות יוצאות מהטאבון !! והכל תוצרת בית: הזעתר, ממרח הפלפלים, הזיתים והשמן, תערובת גבינת העיזים, העראיס שעושה בית ספר לג’אנר בדקיקותו ובטעמו המשובח, ממולאים, טבולה מסכן ועוד. המשפחה שהגיעה לפני שנים רבות לנווה שלום-וואחת אלסלאם, ממעיליא הגלילית, שומרת על איכות הבישול המאפיינת את הכפר, משמרת טכניקות לצד ידע עכשווי, מקדשת את העונתיות והמקומי, ואת כל הטוב הזה מגישה במרפסת נוף עוצר נשימה, ההוא מירח בעמק איילון.

נווה שלום | ברנה וסאלים לאיוס
שבת > 10.00-18.00
052-6999310
בהזמנה מראש // תשלום מזומן / bit

לעמוד העסק >>


סִיואַנהָ - מטבח מקומי נודד

סיואנה

סיון בלכר, שחיה בעבר בהודו וניהלה שם גסטהאוס ומסעדה, בוחרת לחגוג את כל ערבי הפסטיבל במשתה הודי צמחוני כהלכתו. המשתה יתחיל בסלט בהל פורי, סמוסה ופקורה בצ׳אטני כוסברה ונענע. טאלי מפנק ובו מלאי כופתה, סבג'י, ביריאני ועוד. גולאב ג׳מון, לאדו בוטנים וצ׳אי מסאלה ימתיקו את סיום המשתה.

קיבוץ נחשון
רביעי / חמישי / שישי
19.00-22.00
050-3954544
בהזמנה מראש
מזומן / paybox

לעמוד העסק >>


יקב כרם ברק

יקב כרם ברק

משתה אבירים ומוסיקה ביקב
משתה בשרים מהמעשנה ומהגריל, יין חופשי והרבה אושר. נערוך משתה אבירים, נגיש בשרים מעושנים בעישון ארוך של זמורות גפנים ובשרים מהגריל. השפע ומה שמסביבו יוגש לשולחן עם יינות היקב. המשתה ילווה בהופעה חיה של שירים ישראלים או לסירוגין מוסיקה יוונית.

9.6 // 16.6 // 23.6 // 30.6
ימי רביעי > 19.30-23.00

בקוע | יוסי רוזנברג
052-6288591
בהזמנה מראש // תשלום מזומן ואשראי
פתוח כל השנה בימי שישי
שישי > 9.00-17.00
במקום סלסילות פיקניק
פתוח כל השנה לקבוצות בהזמנה מראש.

לעמוד העסק >>


עיזה פזיזה - משק צבן

עיזה פזיזה

משק עזים, מחלבה, מעדנייה ומרכז מבקרים. ניתן להגיע ולהנות מתוצרת הגבינות של המשק וכן לשבת לאכול במקום ארוחה הנאספת מהמעדניה. בימי הפסטיבל, כבכל ימות חופשת הקיץ, נציע פעילויות למבקרים הכוללות סדנה ללימוד הכנת גבינה בבית וסיור מודרך בדיר. יש לתאם ולהרשם מראש. לכבוד הפסטיבל נחדש את גבינת יונתן גפן - גבינה בסגנון קממבר עטופה בעלי גפן. בימי שישי נארח כתמיד גם את החומוס של יונתן.

טל שחר | כשר למהדרין | נגיש
ראשון - חמישי > 8.30-16.00
שישי > 8.30-15.00
08-6102876 // 052-2589900
סיורים וסדנאות בהזמנה מראש
תשלום מזומן ואשראי
פתוח כל השנה לפרטיים ולקבוצות

לעמוד העסק >>


יקב נבות | מבשלת פפו

מבשלת פפו

מתחם אירוח יפיפה המגיש בראנץ’ חלבי עשיר בלב הכרם. מוטי בוהדנה מפליא בכל מעשה ידיו. יין, בירה וסיידר דובדבנים, פוקאצ’ות טעימות, סלטים מיוחדים, גבינות משובחות ממחלבת בוטיק וקינוחים מצויינים. ניתן להתארח ולהנות מיין ובירות המיוצרים במקום, כמו גם מארוחה חלבית עשירה ומפנקת בלב הכרם - גבינות, לחמים, שקשוקה, מגוון סלטים, פוקצ׳ות עם גבינות ועשבי תיבול, ומאפים בליווי ירקות ועוד.

צלפון | מוטי ולילך בוהדנה  
פתוח לקהל הרחב בימי שישי בלבד
מ- 9.30 עד סגירה- לבדוק עם המקום
בהזמנת מקום מראש | כשר
054-7597159 // 054-5304576
02-9992291

בהזמנה מראש // תשלום מזומן ואשראי
פתוח כל השנה בתיאום  
לאירועים ולסיורים ביקב ובמבשלה

לעמוד העסק >>


יקב פאר

יקב פאר

מול נוף מרהיב של הכרמים והשדות של עמק שורק ושפלת יהודה במתחם יקב פאר שבמושב טל שחר המלא בהיסטוריה של המקום ומורשת של משק עיני,
השף ז'ניה יהונתן אלכסנדרוביץ' יבשל לכם חוויית בשרים, דגים וירקות מחקלאי מקומי במעשנות וגריל באירוח כפרי מוקפד ובליווי יינות ייחודיים ומרתקים שיוצר יינן היקב, אריאל ביר.
ביקב פאר נארח לטעימות יין ומנות בשר מיוחדות במהלך חודש יוני.
ביקב עורכים אירועים עד 100 אורחים, מפגשים עסקיים, אירועי חברה, סעודות משפחתיות, ארוחות חברים, עם אוכל ויין מעולים.

טל שחר | משק עיני | נחל שורק 84 | כשר
חמישי > 20.00-23.00 // שישי > 10.00-14.00
בהזמנות ותיאום מראש
08-3750054
תשלום מזומן / אשראי
פתוח כל השנה לקבוצות בהזמנה מראש.

חגיגת השקות ביקב
יינות חדשים ומנות בשר מיוחדות כל חמישי ושישי בחודש יוני

לעמוד העסק >>

חזרה לעמוד הפסטיבל הראשי