בספטמבר נחנך המבנה החדש ומודרני של יקב עגור מבנה זה מאפשר לשוקי ישוב היינן להגדיל את יכולת היצור של היקב פי חמישה כמו כן התנאים החדשים והציוד שנרכש לקראת הבציר הנוכחי מאפשרים לשפר את איכות היינות המיוצרים ביקב
המבנה ממוקם בגבול חורשת אקליפטוס ומשקיף אל אחד הכרמים של היקב ועל גבעות שפלת יהודה .
אולם היצור והמכלים מרווח וגבוה ומאוורר מאפשר עבודה יעילה
לצידו חדר החביות מבוקר טמפרטורה
למרות גודלו המפתיע המבנה נעים למראה מידותיו הרמוניות והוא משתלב בסביבתו היפה.
בנוסף למכלי החלב ששימשו לייצור מיטב יינות היקב בעברת נוספו מיכלי פלדת אל-חלד יעודיים חדשים ונוצצים.
תוספת מכלים זו מאפשרת ליקב גמישות תפעולית לייצור הינות ממספר זנים וחלקות , תוך הקפדה מסורתית של היקב לטפח את הייחוד של כל חלקה וזן , על ידי התססה בנפרד ו"גידולו" של היין בנפרד.
המיזוג של החלקות והזנים מגיע מאוחר יותר בחייו של היין , רק לאחר הכירות אינטימית של היינן עם יינותיו.
לציוד היקב נוספה משאבת בורג גדולה, שמובילה את הענבים בשלמותם ובעדינות מהמכונה המפרידה (קראשר) אל מיכלי התסיסה בצינורות גדולים בקוטר 100 ממ
כמו כן נוספה משאבה עדינה שמאפשרת להעביר ברגישות את הנוזלים אל החביות למנוחה נכונה,
המיומנות והניסיון של שוקי ישוב כבעל מלאכה כנגר אומן והן כיינן בבציר השמיני שלו, סייעו לתכנן את סביבת העבודה בצורה שתקל על המלאכה הפיזית והלוגיסטית הקשה. שכלול שיטות הייצור ישפרו את מהירות הגעתם של הענבים מהמפרידה אל המיכלים , ואת איכות התסיסות , והבקרה הקשה עליהן.
הציוד החדש מקל על העבודה הקשה והופך אתה למהנה יותר, הנאה שתבוא לידי ביטוי בשיפור מתמיד של איכות היינות המיוצרים ביקב.
לקראת הציר 2006 נרכשו גם חביות חדשות שעומדות לקבל את היין החדש לאחר שיסיים את התסיסה המאלולקטית, העומדות לצד החביות שמכילות את יינות 2005 שיכנסו לבקבוקים לאחר הבציר ובמהלך החורף.בציר 2006–
נבצרו כ17 טון ענבים מהזנים הבאים : קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרן, פטי וורדו
ממגוון של חלקות בהרי יהודה והשפלה הגבוהה שמביאים לידי ביטוי את הטעמים המיוחדים של אזור הגידול הזה , אשר נודע באיכויותיו מימי קדם
בפעם הראשונה מייצר שוקי ישוב, גם יין וורוד ( רוזה) בנוסף לשני היינות המסורתיים של היקב קסמ ( קברנה סוביניון – מרלו) וה"שמירה המיוחדת" ( special reserve)_
שמיוצר מקברנה סוביניון מחלקה מיוחדתהיינות הנמכרים כעת ביקב הם מבציר 2004 אשר חלקם התיישן כשנתיים לפני המכירה
קסמ 2004
70% קברנה סוביניון 30% מרלו
הקברנה נעשה בשיטה דומה לשיטת הריפאסו הוונציאנית שבה יין מחלקה אחת מושרה על הקליפות של יין כבד יותר, מה שמעניק לו מימדי טעם וריח עמוקים.
הצבע אדום רובי, האף מזכיר ריח של פירות אדומים חמצמצים שממשיכים לתוך החיך והלשון. הגוף בינוני ועשיר, הטנינים רכים וקטיפתיים. היין שהה 14 חודשים בחביות ישנות עובדה שמעניקה ליין מסגרת עדינה שלא מכסה על טעמי הפרי העדינים.
היין מוכן לשתייה כעת ויתיישן יפה כשנתיים שלוש מהיום.
מחירו 76 שח בחנות היקב ובתקופת החודש הקרוב יימכר במחיר מבצע של 70 שח.
שמירה מיוחדת 2004
85% קברנה סוביניון 15% מרלו
הענבים באים מחלקה גבוהה במיוחד מהרי ירושלים
יין עם צבע אדום סגול כהה
אף של פירות שחורים עם עשבי טיבול ברקע, לחם קלוי וחרובים שמזכירים קפה מוקה
גוף בינוני –כבד עשיר ומורכב
טעמים של פירות שחורים , קסיס, עשבים במיוחד מנטה ואניס.
סיומת בינונית ארוכה
היין שהה 20 חודשים בחביות חדשות
הוא מתאים לימות החורף הקרים בלווית מאכלי בשר קדירה עשירים וגבינות חריפות, ליד האח המבוערת ומוזיקה מהורהרת….
יקב עגור נוסד בידי שוקי ישוב בשנת 1999 בחצר ביתו שבפתח מושב עגור הנמצא באזור עמק האלה בשיפולי שפלת יהודה
עיקר תוצרת היקב נמכרת בחנות הצמודה ואף היא השתפצה כבת לוויה ליקב המתחדש.
השנה החל היקב לייצא את יינותיו לארה"ב ויינותיו עולים על שולחנות מיטב מסעדות וושינגטון בירת ארה"ב.
היקב פתוח לביקורי קהל בתיאום מראש.
חנות היקב פתוחה בסופי שבוע.
היקב נמצא בפתח המושב בצד חורשת האקליפטוסים.