במהלך לימודי הווטרינריה בבולוניה איטליה, החל ד"ר עמוס ברזילי לרקום חלום על חווה חקלאית.
באיטליה נחשף לתעשייה ביתית של ייצור יין ולמסורת חקלאית ותרבות בה כל אחד מייצר ומשווק את תוצרתו.
בשובו לארץ קנה משק במושב גבעת ישעיהו בחבל עדולם, נטע כרמי יין וזיתים, תחת ידיו הפך מבנה האבן להעתק מרשים של חווה איטלקית עתיקה ובה היקב המשקיף אל נוף כרמי הענבים.
עמוס מייצר יינות לבנים מסוג ויוניה ושרדונה יבש וחצי יבש ויינות אדומים משובחים מהזנים פטיט סירה ומרלו, מענבים הגדלים ומטופחים באופן עצמי.
בנוסף מייצר עמוס גבינות בשלות וארומטיות כגון גרוייר, מאסדם, קאשקאבל, בלפאזה, פקורינו, וגבינות נוספות המיוצרות מחלב עיזים וכבשים מובחר.
היקב נוסד בשנת 1992 .
היקב מייצר כ- 6000 בקבוקים .