גודל טקסט:
ניגודיות צבעים:
הקראה קולית:

יקב קטלב

יקבים
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

"ושבתי, את-שבות עמי ישראל, ובנו ערים נשמות וישבו, ונטעו כרמים ושתו את-יינם;"
(עמוס ט פס' יד)

יקב קטלב – אטרקציה חוויתית לחובבי היין, ניתן לערוך סיורי טעימות במקום ואירועים

על המקום והכרמים

יקב קטלב וכרמיו ממוקמים במושב נס הרים – דרומית מערבית לירושלים, בפסגת הרי יהודה בגובה 700 מטר מעל פני הים. המושב הוקם בשנת 1950 על-ידי עולים מכורדיסטאן ומשפחות ממרוקו. בשלהי ההקמה עזבו העולים ממרוקו את המושב, מלבד שני רווקים, אבי ואמי, שהחליטו שזהו מקומם.
חברי המושב התפרנסו בתחילת דרכם בעיקר מחקלאות – מטעים וכרמים. כבר אז הבינו שגידול כרמים סביב היישוב הוא רעיון מוצלח. האדמה הפורייה והאקלים הייחודי לאזור הניבו, גם ללא השקיית הגפנים (חקלאות בעל), תוצאות מיוחדות במינן.
ענף היין בארץ בתקופה ההיא היה בראשית דרכו והמרחק אל היקבים הגדולים לצורך שיווק התוצרת היה רב. החברים נטשו את העיסוק בתחום לאחר מספר שנים.
אני, שגדלתי על סיפורים אלו, הבנתי שאם ברצוני לנטוע כרם יהיה זה על אדמות אלה. ואכן בשנת 1998 על אותם שטחים בגב ההר שבהם גידלו גפנים שנים רבות קודם לכן, נטעתי כרמים. אני לעומתם נמצא בתקופה שבה המודעות ליין איכותי גבוהה והתוצרת מיועדת לשימוש היקב הפרטי. כך על גבי טרסות קטנות נטעתי גפנים, ונוכחתי לדעת כי איכות הענבים גבוהה וכי היין שמתקבל מהם ייחודי, מורכב ומשובח.

למרגלות המושב בצידו המזרחי זורם לאטו נחל קטלב. הנחל קרוי על שם עץ הקטלב (Arbutus) הנפוץ במיוחד באזור זה, לעץ גזע אדום ופירותיו אשכולות אדומים. בהתייעצות עם חברים טובים הוחלט לתת ליקב את השם קטלב.

על היקב והיין

ביקב קטלב מיוצר היין בשיטות מסורתיות ובשילוב טכנולוגיה מתקדמת. את התהליך הייחודי למדתי ממשפחה יהודית יוצאת איראן אשר מטבע הדברים נאלצה בכל השנים בגולה לייצר את היין בעצמה. באיראן שלפני המהפכה היה חופש דת יחסית למדינות ערב והיהודים יכלו להרשות לעצמם לגדל ענבי יין (יש אומרים שהזן "שיראז" הוא מהעיר שיראז באיראן) או לרכוש ענבים באיכות טובה ולייצר יין יבש איכותי.
עם הידע שרכשתי ממשפחה זאת התחלתי לייצר יין ובמקביל יצאתי להשתלמויות בתחום הכימיה והטכנולוגיה של היין עיבוד וגידול כרמי יין, על-מנת להרחיב את ידיעותיי ולשלב עשייה מסורתית בטכנולוגיה מתקדמת.
בד בבד נטעתי כרמים מזנים שונים. ההקפדה על יבול נמוך, משטר מים וטיפוח מתמיד הניבו תוצאות. שטחי הכרם הקטנים אפשרו לי יכולת שליטה מלאה על נתוני הפרי בכרם ועל דיוק מרבי במועד הבציר. מה שמבטיח איזון מושלם בין מרכיבי הענבים.
בציר הענבים נעשה באופן ידני ובלילה, כאשר טמפרטורת הפרי יורדת. כך נמנעת תסיסה קודם הגעת הענבים אל היקב. ביקב, לאחר מיון קפדני והפרדת הפרי משזרות האשכולות, מותסס היין בטמפרטורה נמוכה במיכלי נירוסטה קטנים לתקופות של בין 18 ל-24 ימים, לרוב ללא הוספת שמרים מלאכותיים, עד למיצוי מרב ומיטב התכונות מהפרי אל היין. לאחר התסיסה מתחילה תקופת יישון היין בחביות עץ אלון. משך תקופת היישון המינימאלית בחביות עד למילוי בבקבוק – 14 חודש. היין לא עובר כלל סינון בדרכו אל הבקבוק. הסינון מתקבל כתהליך טבעי משפיות (העברה מחבית לחבית) הנעשות מעת לעת.

על יינות קטלב

יינות יקב קטלב מאופיינים בצבעים כהים ועזים ובארומות מצוינות, בחומציות מאוזנת ובאלכוהול גבוה. היינות בעלי גוף מלא. היינות לא עברו כלל סינון אלא בתהליך טבעי של שפייה בין חבית לחבית.
ליקב כמה סוגי יינות בהם על טהרת הזן וכאלה בערבוב בין הזנים. לכולם מכנה משותף ליצור הרמוניה של טעמים מיינות איכות וללא פשרות.

כשר
 

מרכז המבקרים פתוח לקהל הרחב בימי שישי (בתיאום מראש) הגעה ליקב: מכביש 1 – יורדים במחלף שער הגיא לכיוון בית שמש, ברמזור השני פונים שמאלה , בכיכר השנייה שמאלה – השילוט לכיוון מערת הנטיפים נס הרים – עד ליישוב שנמצא בצד ימין.
בכביש הראשי ביישוב ממשיכים ישר עד השילוט ימינה ליקב קטלב.
 
ניתן להגיע באמצעות אפליקציית WAZE בחיפוש : "יקב נס הרים".
 
ניתן למצוא אותנו ולהתעדכן על אירועים מיוחדים ביקב דרך אתר הבית שלנו ודרך דף הפייסבוק שלנו , חפשו – KATLAV WINERY
 
נשמח לקראתכם.  

 





























































 
 

עוד באיזור

ענבר רגב מורת דרך

מורי דרך, 0.3 ק"מ

אילנית מאיר - נס הרים

אמני המזלג, 0.3 ק"מ

מסלול עין חוד

מסלולי טיולים, 0.3 ק"מ

הלחם של ברוך

אוכל, 0.4 ק"מ

יקב רביב Raviv Winery

יקבים, 0.5 ק"מ

חנו גלייזר

מורי דרך, 0.5 ק"מ

בוסתן רפי – המטע הקסום במושב נס הרים

אטרקציות, 0.6 ק"מ

פיצונקה - מסעדה כפרית בהרים

אוכל כפרי ישראלי, 0.7 ק"מ

מרכז שדה ויער נס הרים

לינה, 1.0 ק"מ

בית עיטאב

מסלולי טיולים, 1.5 ק"מ