גודל טקסט:
ניגודיות צבעים:
הקראה קולית:

משק יין הנס שטרנבך

יקבים
1434544958.81270.jpg
1434544960.67194.jpg
1434544960.41025.jpg
1434544961.66246.jpg
1434544962.72800.jpg
1434544962.41746.jpg
1434544966.35655.jpg
1434544966.73038.jpg
1.jpg

משק יין הנס שטרנבך הוא התגשמות של חלום, על מישלב חקלאי תיירותי.
המשק שייך לגדי שטרנבך ולשולה יפת ונמצא בגבעת ישעיהו שבחבלעדולם.
הוא מורכב מכרם בר קיימא, יקב, גינה אורגנית, מסעדה ומקום לאירועים קטנים.
בעתיד יתווספו בוסתן אורגני, משק חי אורגני, חדרי אירוח ומתקנים לאיסוף מי גשמים, למחזור מים אפורים ולהפקה של אנרגיה בת קיימא.
העסק נקרא "משק יין" (מקביל ל- domaine בצרפת או ל- Weingut בגרמניה), משום שהוא עוסק בכל שלבי ייצור היין, החל מנטיעת הכרם ועד למכירת הבקבוק.
הכרם נטוע במרחק של כ1.5 ק"מ מהיקב.
המשק נקרא על שם אביו של גדי.

הקונספט מושפע מרעיונות של תנועת "Slow Food". לכן:

-    הכרם מושקה ומרוסס באופן מינימאלי. הוא מדושן אורגנית והגזם מרוסק.
-    הכרם קרוב ליקב, והיין מיוצר ללא מניפולציות כימיות ופיזיקליות.
-    המטבח הוא מקומי, מעדיף חומרי גלם מהאזור ומשתמש, במידת האפשר, בצמחי בר ובתוצרת הגינה האורגנית.
-    העובדים זוכים ליחס הוגן ולשכר נאות


כרם, יקב ויין

במשק יין הנס שטרנבך מאמינים, שיין טוב מתחיל בענבים טובים. לכן אנו מגדלים אותם בעצמנו.
מכאן, 'יש לתת לענבים לדבר'. תפקיד היינן הוא לתת לענבים תנאים אופטימאליים כדי להתפתח ליין ולהתערב באופן מינימאלי.
כך שהענבים ולא המניפולציות הביוכימיות והביופיזיקליות של היינן, יקבעו את אופיו וטיבו של היין.

אנחנו מאמינים ב"טרואר" - ההשקפה, שיין 'אינו אלא תמצית נוף מולדתו' ושאופיו המיוחד נובע מן הצירוף הייחודי של התכונות הטופוגרפיות, הקרקעיות והאקלימיות של מקום צמיחתו ושל המסורות התרבותיות הקשורות בשיטות הגידול והיינון שלו.

לכן שמות יינותינו הם, כמקובל באזורי היין של "העולם הישן", גיאוגרפיים ומבטאים את מיקום הכרם, שמענביו נוצר היין.


הכרם

רבים מהכרמים האיכותיים באגן הניקוז של עמק-האלה נטועים בנחל חכליל וביובליו. רובם שייכים לכורמי גבעת-ישעיהו, כפר היין העיקרי בחבל עדולם.
כרם ג'נבא
, שמענביו מיוצר היין, נטוע בנחל חכליל למרגלות ח'רבת ג'נבא א-תחתא, ,לא הרחק משפכו אל נחל האלה.

הכרם ניחן באדמת סחף חומה, קלה יחסית, שטופה ומנוקזת היטב, ענייה בגיר חופשי ועשירה בחלוקים.
הכרם מבורך במיקרו‑אקלים, המצטיין בלילות קרים במיוחד גם בקיץ, דבר התורם להבשלה מאוחרת של הענבים ולבניית הארומה והצבע שלהם.

לאחר התבססותו, הכרם זקוק להשקיה מינימאלית ודישונו אורגני.
למדנו להמעיט בפילוח האדמה ובריסוסי עשביה.
לאחר הזמיר אנחנו מרסקים את הגזם ואיתו את עשבי החורף.
צמצמנו למינימום את הריסוסים נגד מחלות ומזיקים.

בג'נבא א' ניטעו בשנת 1996 12.5 דונם ענבי קברנה-סוביניון בצפיפות רגילה.
בקיץ 2010 ניטעו בחלקה ב' הצמודה כ 8 ד' סירה וכן 1-1.5 דונם מכל אחד מן הזנים פטי‑ורדו, סוביניון‑לבן, וויוניה ורוסאן. הרוב בצפיפות כפולה.


היינות

היקב מייצר שלוש סדרות של יינות גנריים אנחנו מחויבים למוצאם הגיאוגרפי של הענבים, אך לא להרכב זני קבוע של היינות או לכך שבכל שנה נייצר את כולם.

*  ג'נבא - סדרת הפרמיום: עשויה מענבי כרם ג'נבא בלבד.
     בסדרה כעת שני יינות.

     -  ג'נבא רזרב –אדום
     -   ג'נבא לבן

*  נחל חכליל - סדרת הביניים: עשויה גם היא מענבי כרם ג'נבא אבל בשעת הצורך גם מענבי כרמים שכנים בנחל חכליל.
     בסדרה כעת שלושה יינות.

     -   נחל חכליל - אדום
     -   נחל חכליל לבן
     -   נחל חכליל וורוד

*  יין חדש (יין המיועד לשתיה בשנה שלאחר הבציר)

     -   עמק האלה

יינות היקב נמכרים רק במשק - כך נחסכים פערי השיווק ומתחלקים בינינו לבין לקוחותינו.


הייננים

חיידק היין דבק בגדי שטרנבך בשנת 1971.
את רובה בילה ברעיית צאן באנגליה ובסקוטלנד ואת חלקה בטיוליםבאירופה.
במהלכם ביקר בכרמים וביקבים, טעם את יינותיהם, אכל במסעדותיהם והתארח בפונדקיהם הכפריים.
שם נולד החלום לטעת כרם, לייצר יין, לארח ולהסעיד.

כשחזר לארץ נטש את גידול הצאן ועבר לעסוק בהדרכת טיולים בסיני.
לאחר פרק של לימודים בגיאולוגיה הקים את החברה הראשונה לטיולי טרקינג בסיני ונעשה יזם בתיירות.
החלום הישן נדחה אך לא נשכח. לימים הגיעו גדי ורעייתו שולה לגבעת ישעיהו, כדי לטעת כרם ולגדל יין.

לאחר שנים של שתיית יין באופן מודע למראהו, לריחותיו ולטעמיו, כשהחליט לעשות, למד את תורת ייצור היין מהספרות ומתוך עשייה, ניסוי וטעייה.


אדם שטרנבך נולד וגדל עם יין.
בגיל 9 השתתף בנטיעת כרם ג'נבא. בגיל 12 השתתף בבציר הראשון של היקב.
מאז השתתף, במידת יכולתו, בכל העבודות בכרם וביקב.
עם השנים התמחה, עד שאת בצירי 2011-14 ניהל כמעט באופן עצמאי.

בקיץ 2014 סיים את לימודי התואר הראשון ב'מדעי הצמח' בפקולטה לחקלאות ברחובות.
הוא עסוק כעת בלימודים לתואר שני בייננותבגייזנהיים, אשר בריינגאו, שבגרמניה.

היקב פתוח לביקורים 10:00 – 17:00

-  בשישי ושבת – ללא תאום מראש
-  בשאר ימי השבוע – בתאום מראש בלבד

עוד באיזור

פלורה רובנר - גבעת ישעיהו

אומני האלה, 0.1 ק"מ

יעל ראובני – קרמיקה - גבעת ישעיהו

אומני האלה, 0.1 ק"מ

יוני ג\'הסי – מוסיקאי - גבעת ישעיהו

מוסיקה, 0.2 ק"מ

יקב עדולם

יקבים, 0.2 ק"מ

סיפורי עד עולם עם עומר – עומר ראובני

מוסיקה, 0.4 ק"מ

מירב בן אור-יצירה – צורפת - גבעת ישעיהו

אומני האלה, 0.4 ק"מ

מימיס

אוכל, 0.5 ק"מ

הבית של אבי – אוכל כורדי

אוכל כורדי, פרסי, תימני, תורכי, 0.5 ק"מ

רונית שפי - מוזיקאית לשינוי

מוסיקה, 0.7 ק"מ

צימר קסם האלה

לינה, 0.7 ק"מ