גודל טקסט:
ניגודיות צבעים:
הקראה קולית:

יקב גיזו

יקבים
1433758222.25187.JPG
1433758222.26176.JPG
1433758223.42108.jpg
1433759051.21470.jpg
1433759130.56955.jpg
יקב גיזו 
 
על היקב והכרמים
יקב גיזו הוא יקב בוטיק זעיר ומשפחתי אשר חרט על דגלו יצור יינות איכות.
ייצור היין החל בשנת 2006, כיום מייצר היקב מידי שנה כ- 2000 בקבוקים.
 
היקב מייצר יינות אדומים מורכבים ואיכותיים, לצד יינות לבנים ארומטים מיושני חבית ויין קינוח סמוק בסגנון פורט. ענבי היקב גדלים בחלקות כרם אשר נבחרות בקפידה וזוכות להשגחה וטיפול מסור של היינן. העבודה נעשית במלואה באופן עצמאי, תוך הקפדה ומעקב שוטף אחר התפתחות היין והתיישנותו בתנאים אופטימליים.
היין שלנו זוכה במגע יד אישי החל מהטיפול בגפנים, הבחלת האשכולות, חגיגות הבציר הידני, התסיסה, הסחיטה העדינה ,תהליך היישון, התבגרות היין בחביות ועד לביקבוק והאריזה.
 
כרמי היקב ממוקמים ברובם בשטחה של המועצה האזורית מטה יהודה, מנחל איילון בצפון ועד נחל נחושה בדרום. מדובר בטרוארים מגוונים. חלק מהזנים גדלים באדמות גיר בשיפולי הרי ירושלים. זנים נוספים גדלים באדמות עמקי הנחלים הגבוהים, בואך נחל האלה ונחל נחושה בשיפולי הר חברון. האקלים האופייני לאזור הגבעי שלמרגלות ההרים, מצטיין בניקוז אוויר יעיל ובטמפרטורות לילה נמוכות.
 
בכרמים מבוצעות באופן עצמאי על ידי היינן עבודות מגוונות כגון: פעולות זמירה, חילון , דילול שריגים להשגת רמת יבול אופטימלית תוך מעקב אחר התפתחות הסוכר, החומצה, חומרי הצבע, והמינרלים.
 
תהליך התסיסה מתבצע בטמפרטורות שונות למיצוי פוטנציאל איכות הענב בכל אחד משלבי התסיסה. היין הראשוני עובר סחיטה עדינה ומיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים.
 
היינות מיושנים בחביות אלון צרפתי ומיעוטן מעץ אלון אמריקאי. תקופת היישון בחביות - שנה ומעלה, ליצירת שילוב נכון בין ארומת הפרי וניחוח החבית. סדרת הריזרב מיושנת כשנה וחצי בחביות חדשות ומיוצרת אך ורק בשנות בציר איכותיות ( כדוגמת בצירים: 2011 , 2013 ).
 
תאום ביקור:
יקב גיזו פתוח למבקרים בתאום מראש.
עלות הביקור: 35 ש"ח לאדם 
ביקב ניתן לזכות בטעימת יינות, בליווי הסבר על עשיית היין ולרכוש מיינות היקב
לפרטים נוספים ותיאום הגעה:
יואב אלון - נייד: 052-5342228       יקב: 02-9992060.
 
כתובת:
גיזו 48 - ישוב כפרי , מ.א. מטה יהודה.
היקב ממוקם במרכז דרך היין שביהודה על כביש. 44 למגיעים על כביש 3 מכיוון מחלף לטרון, פונים ימינה (מזרחה) בצומת נחשון. לאחר קילומטר וחצי פניה ימינה (דרומה) לישובים צלפון / גיזו. כעבור 50 מטר פניה שמאלה על גשרון אבן לכיוון גיזו, נוסעים כ800 מטר בצמוד ליער גיזו עד לכניסת הישוב גיזו- מומלץ להתקשר טלפונית לתאום החניה.
 
פרסים ופרסומים:
  • מדליית כסף  - בתחרות אשכול הזהב 2015, בקטגוריית: מרלו ,  עבור: מרלו ט"ו באב מבציר 2013  - ליקבי בוטיק.
    מדליית ארד -  בתחרות אשכול הזהב 2014, בקטגוריית: מרלו, עבור: מרלו ט"ו באב ריזרב מבציר 2011- ליקבי בוטיק
    מדליית זהב -  בתחרות אשכול הזהב 2012, בקטגורית: מרלו , עבור: מרלו ט"ו באב מבציר 2010 - ליקבי בוטיק.
    ______________________________________________________________________________-

     היקב זכה להיכלל בספרו של דניאל רוגוב ז"ל ROGOV's GUIDE to israeli wines 2012 במהדורתו האחרונה, כיקב הקטן ביותר במדריך. למרות גודלו הלא שגרתי, זכה היקב בשלושה כוכבי איכות עקב העניין המיוחד והערכה שגילה רוגוב ליינות המופקים בו.

    כתבו עלינו
    דני בר - 4/2015 - טועם מיינות יקב גיזו לקראת חג הפסח טעימה מקיפה
    2/2012 - דניאל רוגוב  ז"ל על יינות יקב גיזו 2010-2011 - ספר היין  Rogov's guide to israeli wines 2012 עמודים (271-272).

    27/01/11  דניאל רוגוב ז"ל על יינות יקב גיזו  2008-2009


     

על היינן
בתחילת הדרך ייצר יואב אלון יין כיינן חובב. הצלחתם המידית של היינות והרצון לנסות ולהעז הובילו להתמקצעות והגדלת מגוון היינות. בשנת 2006 שוחררו היינות הראשונים מיושני החבית. התוצאות המעודדות של העשייה, הניסיונות והלימוד המתמיד, הובילו לתגובות נלהבות ועודדו להמשיך ולפתח את הכיוון החדש - תוך קריאה שקדנית של ספרות יין, ייעוץ מבעלי יקבים אחרים, כורמים ואנשי מקצוע.
 
יואב הרחיב ידיעותיו בקורסים לייצור ולטעימת יין, אך הוא מאמין שרק עם התנסות ועבודה יומיומית ביקב ובכרם ניתן להבין מהי אומנות עשיית היין.

העבודה ביקב הביתי, מלווה בתחושה מתמדת של למידה והתפתחות.
 
עבודת היינן דורשת מתן תשומת לב לכל פרט ופרט, ביצוע בדיקות והשוואות במהלך הייצור, מעקב אחר התפתחות התסיסה, , זמן התסיסה, טמפרטורת הייצור למידה עקבית של נתוני כל חבית ועוד - כל אלו מונעים מתוך שאיפה לשפר ולהפתיע, ותמיד מתוך אהבה גדולה לעשיית היין' לאדמה ולכרם.
 
היינות
 
גיזו - שרדונה נחל איילון - 2010
ציון 91, דניאל רוגוב ז"ל
היין אזל
יין זה מורכב משילוב של 90% ענבי שרדונה מובחרים הגדלים בכרם מטופח בעמק נחל איילון ובתוספת 8% ענבי ריזלינג ותבלון נוסף של 2% ענבי מוסקט אלכסנדרוני מובחרים.
הענבים נבצרו לפנות בקר בבציר ידני והועברו ליקב להפרדת קליפות וסחיטה. יין זה עבר תסיסה מאלולקטית ושהה על השמרים מספר חודשים בחביות (surlie ).
היין יושן 9 חודשים בחביות אלון.
זהו שרדונה קלאסי, הנהנה משילוב מעניין של ענבי ריזלינג ומוסקט.
היין פירותי חמאתי ועמוק, בעל ניחוחות פרי הדר, אפרסק ופריחה רעננה, פרי טרופי ,וניל ותבלינים ברקע. ליין סיומת נעימה וארוכה.
טמפרטורת הגשה8c – עדc-10 מעלות
חוזק 14%
 
 
 
גיזו -שרדונה נחל איילון -2031
מועד השקה ספטמבר 2013
 
יין זה מורכב משילוב של 100% ענבי שרדונה  כל הענבים המובחרים המשמשים ליצירת יין זה גדלים בכרם מטופח בעמק נחל איילון.
הענבים נבצרו לפנות בקר בבציר ידני והועברו ליקב להפרדת קליפות וסחיטה. יין זה עבר תסיסה מאלולקטית ושהה על השמרים מספר חודשים בחביות (surlie ).
היין יושן 12 חודשים בחביות אלון.
זהו שרדונה קלאסי, הנהנה משילוב מעניין של ענבי ויוניה.
היין פירותי חמאתי ועדין, בעל ניחוחות פרי הדר, אפרסק ופריחה רעננה, פרי טרופי ,וניל ותבלינים ברקע. ליין גוף אלגנטי וסיומת ארוכה.
טמפרטורת הגשה 8c – עד-10 מעלות
חוזק 14%
 
 
 
גיזו - מרלו ט"ו באב - 2010
זוכה תחרות אשכול הזהב 2012 במקום הראשון ובמדליית זהב ליקבי בוטיק
 
יין אדום יבש זה מיוצר משילוב של 85% ענבי מרלו בתוספת15% ענבי פטי ורדו. הענבים גדלים בכרמים הנודעים של קיבוץ הרא"ל בסמוך ליקב. הבציר הידני בוצע לפנות בקר בידי היינן ורעייתו האשכולות נבצרו בסמוך לט"ו באב תש"ע 2010 בשלים כהים וארומאטיים להפליא כרם הענבים העניקה מיטב פרייה .
לאחר השרייה ממושכת על הקליפות יושן יין זה 13 חודשים בחביות אלון צרפתיות חדשות ועבר התיישנות נוספת של 3 חודשים בבקבוק, היין אינו מסונן.
זהו מרלו לא שגרתי, עוצמתי ועשיר. פתיחתו בכוס מתרחשת במספר רבדים, מומלץ מאד לערסלו וליהנות מריחות וניל, פירות יער, שוקולד, ליקריץ' וארומות מעושנות. זהו יין עשיר, מלא ועגול. המעניק חווית שתייה אמיתית ומתמשכת.
ליין סיומת ארוכה ומאוזנת.
טמפרטורת הגשה 16c – עד-18 מעלות
חוזק 15%
 
 
 
גיזו - קברנה סוביניון -נחל האלה - 2012
יין אדום יבש זה מיוצר משילוב של 85% ענבי קברנה סוביניון מובחרים הגדלים על אדמת נחל האלה הגירית למחצה, 10% ענבי מרלו מכרמי קיבוץ הראל בסמוך ליקב. ובתוספת 5% ענבי פטי ורדו מובחרים.
כל הענבים נבצרו לפנות בקר בבציר ידני . לאחר השרייה של 14 יום על הקליפות, יושן יין זה 13 חודשים בחביות אלון צרפתיות חדשות ועבר התיישנות נוספת של 3 חודשים בבקבוק, היין אינו מסונן.
זהו קברנה אלגנטי, עשיר ופרחוני. ברקע ארומות קפה, שוקולד מריר, וניל, פירות יער,ושזיף.
היין ימשיך וישתבח בשלוש השנים הקרובות לפחות
טמפרטורת הגשה 16c – עד-18 מעלות
חוזק 14.2%
נותרו בקבוקים אחרונים

 
 
 
 
גיזו - מרלו בורדו שורק 2010
ין אדום יבש זה מיוצר משילוב של 95 % ענבי מרלו מובחרים הגדלים הגדלים בכרם ותיק ואיכותי מאזור נחל שורק סמוך לגדרה ובתוספת 5% ענבי פטי ורדו מובחרים.
הענבים נבצרו לפנות בקר בבציר ידני של היינן.
יין זה יושן 13 חודשים בחביות אלון חדשות, צרפתיות ואמריקאיות ועבר התיישנות נוספת של 3 חודשים בבקבוק, היין אינו מסונן.
זהו מרלו קלאסי , המכיל מעט פטי ורדו היין מוכן לשתייה עכשווית אך ימשיך וישתבח בשנים הקרובות.
זהו יין פירותי, עשיר בטעמי פרי בשל, באף ארומות ירוקות, אקליפטוס, שוקולד מריר ופירות יער.
ליין סיומת ארוכה ומאוזנת.
טמפרטורת הגשה 16c – עד-18 מעלות
חוזק 13.4%
 
 
 
 
גיזו - גוונים - 2011
מועד השקה אוגוסט 2012
 
זהו בלנד אדום יבש מעניין ולא שגרתי המורכב משילוב של 35% ענבי מרלו , 23% ענבי סירה, 18% ענבי ויוניה לבנים, 14% ענבי קברנה סוביניון ו 10% ענבי פטי ורדו. הבצירים הידניים בוצעו לפנות בוקר .
לאחר השרייה ממושכת על הקליפות הותססו הזנים השונים בנפרד. לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית יושנו הזנים בנפרד למשך 3 חודשים בחביות אלון צרפתיות חדשות, לאחריהן הוכן הבלנד ויושן עוד 10 חודשים נוספים בחביות צרפתיות .
היין אינו מסונן.
זהו בלנד לא שגרתי, המתאפיין בעדינותו האלגנטית. ליין צבע ארגמני, והוא בעל גוף מלא ומבנה מאוזן, סיומת ארוכה וקשת של טעמים מורכבים ופרחוניות רבה. באף פירות יער שחורים ואדומים, פלפל ירוק וכן טבק, קפה, שוקולד אפוי מריר, וקסיס.
היין ימשיך וישתבח בשנים הקרובות
טמפרטורת הגשה 16c – עד-18 מעלות
חוזק 12.1%
 
גיזו - יין קינוח סמוק- מוסקט אלכסנדרוני - 2009
זהו יין קינוח מתוק בסגנון פורט סמוק המיוצר מענבי מוסקט אלכסנדרוני מובחרים אשר נבצרו בבציר מאוחר בכרם מאזור עמק שורק העליון. הענבים נבצרו לפנות בקר בבציר ידני סלקטיבי של היינן ושימרו רמת חומציות מעולה למרות הבציר המאוחר.
התסיסה הופסקה על ידי הוספת ברנדי איכותי כך נשמרה המתיקות הטבעית של ענב המוסקט והיא כולה תוצר הענבים.
היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 36 חודשים.
מחציתו של זמן היישון בחבית התבצעה בחדר מאוורר בטמפרטורת הסביבה לצורך ריכוז היין ומיצוי ארומות החבית, בשאר זמן היישון שהה היין בחדר חביות מאוקלם .
היין אינו מסונן.
זהו יין קינוח סמוק עשיר ופרחוני. ברקע ריחות ורדים ארומות משמש אפרסק, שקדים ווניל המלווים כל לגימה.
היין ימשיך וישתבח שנים רבות
טמפרטורת הגשה מומלצת 10c עד 15c
חוזק 18.5%
 
גיזו - ויוניה - נחל איילון:2011
היין אזל
זהו יין לבן יבש המיוצר מ 100% ענבי ויוניה . הכרם המובחר המשמש ליצירת יין זה גדל בחלקה מטופחת בעמק נחל איילון.
הענבים נבצרו לפנות בקר בבציר ידני והועברו ליקב להפרדת קליפות וסחיטה. יין זה עבר תסיסה מאלולקטית ושהה על השמרים מספר חודשים (surlie ).
זהו ויוניה קלאסי,
היין פירותי חמאתי ועדין, ארומה של פירות קיץ גלעיניים-נשירים, משמש ואפרסק ופריחה רעננה ליין סיומת נעימה המתאימה למגוון מאכלים רחב.
טמפרטורת הגשה 8c – עד-10 מעלות
חוזק 14%
 
הזמנות מהיקב
בכל הזמנה של ארגז ומעלה ( 12 בקבוקים ), משלוח חינם עד לבית הלקוח.
להזמנות: יואב 053-9197711
 
 

 


 

עוד באיזור

סטודיו נמרוד עילם - עיצוב גופי תאורה

אמנים, 0.6 ק"מ

אקזוטי-גן - מושב צלפון

תיירות חקלאית, 0.6 ק"מ

סטודיו הראל- מרכז ללימודי צילום

אמנים, 0.9 ק"מ

מבשלת פפו ויקב נבות

מבשלות בירה, 1.0 ק"מ

יקב נבות – בצלפון

יקבים, 1.0 ק"מ

תנ"ך תש"ח ספטמבר 2016 | תחנה 22 - כפר אוריה

, 1.2 ק"מ

תנך תשח תחנה 22 כפר אוריה

, 1.2 ק"מ

טליה עיצוב פנים ותאורה

אמנים, 1.2 ק"מ

יקב קדמא – כפר אוריה

יקבים, 1.3 ק"מ

MASAEAT- פוד-טראק

אוכל, 1.4 ק"מ