גודל טקסט:
ניגודיות צבעים:
הקראה קולית:

חוות עזי הר איתן - שי זלצר עזים וגבינות

אוכל
1478696142.53646.jpg
1478696142.75925.jpg
1478696142.69945.gif
1478696142.70865.jpg
1478696142.50654.jpg
1478696142.80195.jpg
1478696142.79767.jpg

המקום

מערבית לירושלים, באזור שידע עבודת אדמה בששת אלפי השנים האחרונות , על מורדותיו המזרחיים של הר איתן ובקרבת מעיינות הסטף, נמצאת חוות עיזי הר איתן. 
החווה הוקמה בשנת 1974 על ידי שי זלצר ובני משפחתו ובה עדר בן 170 עזים, גן ירק אורגני, ומחלבה עטורת שבחים.

במקום מתקיימים הדרכות וימי עיון בנושאי גבנות וחוואות צאן, סיורי טעימות אירועים מיוחדים ומכירה ליחידים וקבוצות בתיאום מראש.

 

העדר

העזים בעדר של שי הן בנות תערובת רבות יחוס!
זכר אנגלו נובי טהור גזע שהובא לארץ מחוות קמפ מאי בורג'יניה ( המובילה בתחומה מאז 1934), שודך לעזים קפריסאיות ממקור סורי, ליצירת הגרעין הראשון של העדר, אשר פותח מאוחר יותר בעזרת זכר דמשקאי ממקור קפריסאי.

התוצאה הנפלאה שהתקבלה משידוכים מורכבים אלו היא עז המותאמת בצורה אופטימלית לתנאי הצמחייה האופייניים לאזור המרעה בסביבת החווה, ומניבה חלב איכותי ועשיר בחומר יבש ובשומן, שהם חמרי הגלם הראשוניים ביצור הגבינה.

 

הגבינות

גבנות- מדע ואמנות: גבינת אמן משובחת מבטאת בטעמיה הבנה עמוקה במדעי החיים על פני כדור הארץ מאקלים ועד בקטריה- הכל קשור. 
שי מייצר את גבינותיו הייחודיות בהתאם למרכיבים המרכזיים בעונת המרעה, המשפיעים על טעמו של החלב והרכבו.

אל החלב מתווספים אנזימים בקטריות ושמרים, גבן נוצר נחתך ומעוצב בתבניות מתאימות לאחר התגבשותן הראשונית, הגבינות מומלחות ומטופלות בשיטות שונות של גימור: יש המחופות באבקת פחם ,אחרות נרחצות בענבים או נעטפות בעלי גפן, כל סוג על פי מאפייניו הייעודיים. 
הגבינות מבחילות במערת הגיר הטבעית שבחווה, בין מספר שבועות לשנים, עד לפתוח נאה של ארומה וטעם.

 

גבינות ועונות

בחורף, מיוצרות גבינות הרועים מיכל ו-תום על בסיס מרעה הלוטם, הברוש המצוי ועלי האורן.
באביב, מרעה פריחת הסירה הקוצנית מעניק לחלב טעמים מיוחדים המתאימים ליצור ה- רקפת, גבינה כחולת עורקים במערה בין שלושה לשבעה חודשים.
בקיץ, מרעה החרובים ואוג הבורסקאים מעניק חלב עשיר מרוכז וארומטי ממנו יוצר שי את רעיה, גבינה רבת טעם המקבלת סיומת בגפת , ומבחילה במערה בין ארבעה לתשעה חודשים. 
הגבינות החצי קשות עומר מוני סטף ואחרות מיוצרות לאורך כל השנה לפי ידע שנרכש במסעות והרפתקאות ברחבי אירופה. 


האיש

שי זלצר מייצר גבינות משנת 1980
הציג זכה ושפט בתערוכות גבינה בינ"ל 
חבר האקדמיה האיטלקית לגבנות בפירנצה 

משתתף פעיל בארגון - Slow Food .

 

במקום מתקיימים הדרכות וימי עיון בנושאי גבנות וחוואות צאן, סיורי טעימות אירועים מיוחדים ומכירה ליחידים וקבוצות.   בתיאום מראש. 

עוד באיזור

חקלאות קדומה - סטף

מסלולי טיולים, 0.6 ק"מ

חוות האיסיים

לינה, 0.8 ק"מ

צימר עיינות ספיר

לינה, 1.4 ק"מ

מזי אוחיון

אמני ההר, 1.4 ק"מ

מנזר יוחנן המטביל

מסלולי טיולים, 1.5 ק"מ

עין אשקף

מסלולי טיולים, 1.6 ק"מ

מלון צובה בהרי ירושלים

מלונות הרי יהודה, 1.6 ק"מ

בראנץ\' באווירת טוסקנה במלון צובה

בראנצ'ים, 1.6 ק"מ

מועדון זמר במלון צובה

מוסיקה, 1.6 ק"מ

צובה – ההר היפה

מסלולי טיולים, 1.7 ק"מ