גודל טקסט:
ניגודיות צבעים:
הקראה קולית:

חוות יערן - מחלבת עיזים בהר יעלה

אוכל
1480590196.66349.jpg
1480590198.76872.jpg
1480590209.87142.png
1480590227.56275.jpg
1480591837.14394.jpg
1480591838.84070.jpg
1480591839.31285.jpg
1480591844.42306.jpeg
1480592006.67795.jpg

חוות יערן - מחלבת עיזים בהר יעלה (בירידה למערת הנטיפים)

חוות יערן מופעלת על ידי בני הזוג בר ואבשלום יערן, החווה האקולוגית לגידול עזים ולהכנת גבינות, פועלת משנת 1995 כמשק עצמאי ואורגני המספק את רוב צרכיו. 
החווה מתבססת בקיומה  בעיקר על עדר של כ-150 עזים מזן שאמי מקומי שרגיל לתנאי הארץ , בנוסף ישנם בחווה מכוורת, לול תרנגולים, מטע עצי זית, עצי פרי וגן ירק.
במחלבה משתמשים בחלב אורגני מן העדר המקומי בלבד, ומייצרים גבינות ישראליות בנוסח קממבר, חריץ גבינה פיקנטית בנוסח רוקפור, יוגורט משובח ולבנה.
בחורף רוב הגבינות צעירות וחצי בשלות, ויש גם יוגורט לשתייה ולבנה סמיכה וקשה. 
בקיץ ובסתיו יש בעיקר גבינות קשות שמתיישנות במערה סמוכה, בסגנון פרמז'ן, גורגונזולה וצ'דר. 

במהלך השבוע נמכרות הגבינות לפי משקל בחנות שבכניסה לחווה (ניתן לטעום לפני שקונים) - בימי השבוע נדרש תיאום מראש.
בסופי שבוע נוספות גבינות לבנות, לבנה ויוגורט ואף נאפה לחם בסגנון ג'חנון בתנור השמש שמתחמם בשיטה של ריכוז מראות המכוונות כלפי השמש )בשל הביקוש, מומלץ להזמין מראש). 
בשבתות אפשר לקבל את הגבינות לצד לחם מתוצרת החווה וסלט מפירות הגינה.
ניתן לקבל את הגבינות לאכילה במקום עם פלטת עץ וסכין, אפשר לאכול ליד שולחנות העץ בחווה, לצאת לפיקניק ביערות קק"ל הסמוכים או לקחת הביתה בשקיות נייר.
 

רקע על משפחת יערן

בני הזוג יערן נפגשו כשלמדו ביולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון ונדבקו באהבה ובחיידק איכות הסביבה, הם חיפשו מקום שבו יוכלו לגדל עדר עזים מזן שאמי מקומי, שרגיל לתנאי הארץ.
לשיטתם - העדר אינו מכונת מרעה וחלב. העזים יוצאות לרעייה אקולוגית, שמכוונת לגיזום מבוקר של העצים וליחוך הצמחים באופן שמפחית את הסיכוי לשריפות.
העזים מניבות חלב מועט אך איכותי יחסית לחלב המופק בדיר תעשייתי.
לאחר השריפה הגדולה שפרצה בשנת 1995 בפרוזדור ירושלים, קיבלו בני הזוג אישור למרעה באזור הר יעלה והקימו את החווה בין המדרונות התלולים, מקום המועד לשריפות המתאים למרעה עזים.
בר החלה לייצר גבינות עזים תוך לימוד עצמי וניצול הידע מלימודי הביולוגיה. העדר גדל והתפתח, והחווה החלה להיות מוקד משיכה לחובבי אקולוגיה וגבינות עזים.
החווה מגדלת את רוב צרכיה בעצמה. את החשמל מספקים תאים סולריים. הבישול נעשה בעזרת 'ביו גז' - גז מתאן שמופק מגללי העזים.
 

הגבינות מחלב עיזים

חלב העז מכיל 4.5 אחוזי שומן, הוא עדין, קל לעיכול ובריא יותר מחלב הפרה.
הגבינות הן ממשפחת הקממבר, גבינות על בסיס רוקפור ויוגורט וגבינות על בסיס מחמצת לקטית, ובכולן כ־20 אחוז שומן בריא.
בנוסף, יש לבנה חמוצה ונהדרת, זיתים, וגם לחם סילאן טעים מקמח מלא שנטחן ונאפה בעבודת יד.

 

איך מגיעים: מכביש 38 פונים לכביש 3855 לאזור התעשייה של בית שמש. פונים שמאלה לכביש 3866(לכיוון בר גיורא ונס הרים). פונים שמאלה לפי השילוט למערת הנטיפים, נוסעים בכביש ללא שוליים ופונים ימינה בשילוט: הר יעלה - חווות יערן. 

עוד באיזור

מערת הנטיפים - שמורת אבשלום

אטרקציות, 1.3 ק"מ

מרכז שדה ויער נס הרים

לינה, 1.7 ק"מ

אנדרטת מגילת האש

מסלולי טיולים, 2.2 ק"מ

בוסתן רפי – המטע הקסום במושב נס הרים

אטרקציות, 2.2 ק"מ

יקב קטלב

יקבים, 2.4 ק"מ

מסלול עין חוד

מסלולי טיולים, 2.4 ק"מ

אילנית מאיר - נס הרים

אמני המזלג, 2.4 ק"מ

ענבר רגב מורת דרך

מורי דרך, 2.4 ק"מ

הלחם של ברוך

אוכל, 2.5 ק"מ

עין לאמור – \"מעיין האהבה\"

מסלולי טיולים, 2.5 ק"מ