חזון היקב
יקב טפרברג הוא יקב משפחתי שורשי, היוצר יין באמונה ובאהבה גדולה מתוך מחויבות עמוקה לתרבות היין. היקב חותר למצוינות וחדשנות ומתאפיין במגוון רחב של יינות מוקפדים ואיכותיים איתם ניתן לחגוג שלל מסורות חדשות.
במסגרת תכנית ההתרחבות והאסטרטגיה, שם לו היקב מטרה לעמוד בשורה הראשונה עם היקבים הגדולים והאיכותיים בישראל. אסטרטגית המיתוג נשענת על ערכי השושלת המשפחתית מחד ועל חדשנות ואיכות היין מאידך.
היקב נמצא בתהליך התפתחות והתרבות הכולל הגדלה משמעותית של נטיעות באזורים איכותיים ברחבי הארץ, השקעות בטכנולוגיות ייצור ובניית צוות מיומן ומקצועי.
על היקב
יקב טפרברג הוקם בשנת 1870 ע"י זאב זידה טפרברג בירושלים העתיקה והיה ליקב המשפחתי הראשון שהוקם בארץ ישראל בעת החדשה. מאז ועד היום, נמצא היקב בבעלות משפחת טפרברג. יקב טפרברג נמצא בעיצומו של תהליך התפתחות והתרחבות הכולל בין השאר הקמת יקב מהחדישים והמודרניים בארץ, השקעות בקו ייצור יין איכותי ושיטות אחסון מהמתקדמות בישראל. היקב החדש נבנה על שטח של 20 דונם בלב כרמי ענבים למרגלות מנזר דיר ראפאת ומהווה ציר דרך בתיירות היין החשוב ביותר בישראל, אזור בו מתקיים שילוב היסטוריה רבת שנים ואזורי גידול כרמים המיועדים לייצור יינות איכות המופקים מחלקות בודדות המובחרות ביותר באזור. מדי שנה משווקת החברה למעלה מ- 8 מיליון בקבוקי יין לישראל ולמדינות רבות ברחבי העולם.
שמות סדרות היין הן: לגסי, אסנס, אינספייר, אימפרשן, ויז'ן, מוסקטו ויינות אפרת. כיום היקב הוא הרביעי בגודלו בישראל
יצוא
יקב טפרברג רואה בשיווק בינלאומי ויצוא יעד מרכז. עיקר היצוא הוא לארה"ב, קנדה, אנגליה, גרמניה, צרפת ודרום אפריקה. יינות האיכות של טפרברג זוכים להכרה בינלאומית נוכח זכיות בתחרויות רבות בחו"ל.
על הכרמים
הכרמים של יקב טפרברג פרוסים מצפון הארץ ועד מצפה רמון: הרי יהודה, גליל עליון, גליל תחתון, גוש עציון, עמק האלה, דיר רפאת, מבוא חורון ועוד רבים. מיקומים אלו שימשו כבר בעת העתיקה כאזורי הכרמים של ארץ ישראל. הקרקע העשירה ותנאי האקלים האופייניים לאזורים אלו, מעניקים לענבים את טעמם העשיר והייחודי. סוגי הקרקע השונים מאפשרים גידול של כל זן באזור המתאים לו. את הבציר עורכים בשעות הלילה כשהאוויר קריר וצונן ומביאים את הענבים היישר אל היקב.
על הייננים
שלמה ראוכברגר (שיקי), משמש כיינן הראשי של טפרברג מאז 2002 ונחשב לאחד הייננים המוערכים והמוכרים ביותר בישראל. את הכשרת הייננות רכש בקליפורניה בעבודה לצד היינן הבינלאומי פיטר סטרן. לשיקי תואר שני בחקלאות מטעם האוניברסיטה עברית בירושלים ולימודי השלמה מטעם אוניברסיטת UC DAVIS שבקליפורניה ואף התמחה ביקבים שונים בצ'ילה ובאוסטרליה.
אוליביה פרתי נולד בצרפת. בגיל צעיר עלה לארץ עם הוריו, אוליביה התוודע לעולם היין במהלך עבודתו כמלצר יין לאחר שירותו הצבאי והחליט לוותר על לימודי רוקחות לטובת עולם היין. את לימודיו הוא החל בפקולטה לחקלאות ברחובות בחוג למדעי הצמח והמשיך לתואר נוסף בפקולטה לייננות בבורדו, במהלך הלימודים בצרפת עבד במספר יקבים באזור פסק – לאוניואן וסנט- אמיליון שבבורדו.
דניאל פרידנברג נולד בארצות הברית ועלה לבדו לארץ בשנת 2012 עם תואר ראשון בביולוגיה, שכיוון אותו להמשיך בלימודי רפואה. בנחתו בארץ הוא יצר קשר עמוק עם החקלאות החדשנית והנדיבה ועם יופיים של הכרמים, כל זאת הוביל אותו ללימודי תואר שני במדעי הצמח בפקולטה לחקלאות ברחובות ואף המשיך ללימודי תואר שני בייננות מאוניברסיטה קורנל שבארה"ב.
התשוקה שלו היא ליצור יין על ידי צירוף של אומנות מסורתית עם החידושים של ימינו.
על המסורות החדשות
יקב טפרברג מזמין אתכם להרים לחיי מסורות חדשות.
בין אם אתם מרימים מפגש בחמישי עם חברים, או יוצאים קצר מהעבודה בשני...תמיד יש סיבה לחגוג.
בכל יום אנחנו משתדלים להתחיל מסורות חדשות.
אז למה לא לחגוג את הרגעים האלה עם יין שמתאים בדיוק?
לחייכם.
לחיי מסורות חדשות. טפרברג.