כ-20% מן התפוחים והאגסים נפסלים לשיווק במטע ובבית האריזה. המשמעות היא בזבוז משאבים אדיר – מים, שעות עבודה ודשנים לצד עליית מחירים על המדף בסופר. אנו משתמשים בפירות המעולים שנפסלו לשיווק ומכינים מהם סיידר אלכוהולי תוסס וטעים לצד מוצרים רבים אחרים תוך חשיבה על אפס פסולת בישראל וחיזוק החקלאות הישראלית שכל כך חשובה לכולנו.
הסיפור שלנו מתחיל ב-2013, כאשר תומר צור עבד בענף החקלאות של קיבוץ צובה שבהרי ירושלים. הוא ראה את אלפי התפוחים והאגסים שנשארים במטע לאחר הקטיף ואת כמויות המיכלים שנפסלים לשיווק בבית האריזה.
על מה נפסל הפרי?
גודל שאינו מתאים, מכת קטיף קטנה, צבע לא אחיד. הפירות מעולים, אך כבר לא 'יפים' מספיק כדי להיות בשוק.
ניסינו לחשוב על רעיון לשימוש מחודש בפירות שנזרקים.
כך נולדה המתססה.
התחלתנו עם ייצור מיצים טבעיים ומעדני פרי,
ובהמשך אחרי למידה ממושכת והרבה ניסוי וטעייה, למדתנו להכין סיידרים אלכוהולים בתהליך ההתססה קפדני ואף מגוון חומצים.
היום אנו גאים לספר שהמתססה קונה את הפירות שנפסלים לשיווק מחקלאים ברחבי הארץ, מתוך כוונה לעשות למען החקלאות הישראלית.
אנו שואפים לקיים מודל חי של כלכלה מעגלית ולהוות רשת ביטחון עבור משקים חקלאיים מחד, ומאידך לייצר מגוון מוצרים יחודים וטבעיים באיכות מעולה.
אנחנו מזמינים אתכם להגיע אלינו לסיור טעימות במפעל שבו נספר את הסיפור שלנו ונטעם מגוון סיידרים אלכוהוליים קוקטיילים.
להזמנת סיור טעימות ניתן לפנות אלינו דרך המייל [email protected] או בטלפון / וואטסאפ למספר 054-8987837
מחכים לראותכם!
מזמינים אתכם לבקר בחנות האתר שלנו, לעיין בקטלוג החברות ולגלות מארזים ומוצרים חדשים.
בנוסף ניתן להירשם לניוזלטר ולקבל עדכונים על הטבות ומבצעים שווים