"אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים" (ד"ר סוס)
אנדרטת "מגילת האש"
"במותם ציוו לנו את החיים " - לזכור ולא לשכוח
למעוניינים להמשיך במסלול הליכה רגלי – מסלול שאורכו כ- 2.5 ק"מ, יוצא מאנדרטת האש ומגיע למערת הקדושים (מערת בני ברית), המסלול אינו מעגלי ולכן יש להשאיר רכב לאיסוף בסוף המסלול ,מסלול הליכה מסומן בכחול והוא מתאפיין בירידה תלולה המתפתל בין עצי חורש רבים. לאורך הדרך הוצבו שלטים לזכרן של קהילות יהודיות ,שרובן הושמדו כמעט לחלוטין בשואה . המסלול מסתיים ברחבה גדולה הנמצאת סמוך למערת הקדושים מערת בני ברית), מערה שהורחבה ומשמשת כמקום התייחדות עם קורבנות השואה (המערה סגורה למבקרים).
במערכת waze כותבים אנדרטת מגילת האש , לבאים מאזור המרכז נוסעים על כביש מס'1 ת"א – ירושלים ,במחלף שער הגיא יוצאים ימינה לכביש 38 בית שמש – בית ג'וברין , בצומת אשתאול פונים שמאלה לכביש 395 לכיוון רמת רזיאל , ממשיכים בנסיעה בכביש המתפתל במעלה ההר ,מגיעים לכיכר ופונים ימינה על פי השילוט למושב כסלון , כעבור כ- 2 ק"מ הכביש מתפצל ובהתאם לשילוט פונים שמאלה לאנדרטת גווילי האש .
אנדרטת " מגילת האש " או " גווילי האש " מזכירה בצורתה שני גווילי ספר תורה עשויים מברונזה , עליהם מתוארים תולדות עם ישראל , הגלילים המונפים כלפי מעלה כשני להבות אש ,והתיאורים עליהם, מבטאים את זעקת המעונים . את האנדרטה פיסל האמן ניצול שואה נתן רפפורט בשנת 1968 והוצבה ביער הקדושים ע"י קק"ל בשנת 1972, פסלים נוספים לזכר השואה שפוסלו ע"י נתן רפפורט נמצאים בגטו ורשה , ביד ושם ( העתק של הפסל בגטו ורשה ) , בקיבוץ יד מרדכי ובקיבוץ נגבה .
אנדרטת מגילת האש נישאת לגובה של כ- 8.5 מטרים , עשויה מברונזה ומשקלה מגיע לכ- 14 טונות , צורתה כשני גלילים המזכירים גווילי מגילות של ספר תורה , על כול אחד מהגלילים מופיעים תיאורים מאירועי השואה ומאירועי תקומת ישראל.
על הגוויל הימיני – גוויל החורבן - מופיע תבליט ארוך ומפורט על תולדות עם ישראל ,מתקופת מרד היהודים ברומאים וחורבן הבית השני ועד לתקופת השואה .תיאור דמותו של יאנוש קורצ'ק ( הנרי גולדשמיט ) שהיה מנהל בית יתומים בוורשה , ויחד עם חניכיו היתומים הלך למחנה השמדה , גדרות שסגרו על מחנות ריכוז והשמדה , דמות אדם האוחז בידו רימון כסמל למרד , קסדות המסמלות את הנאצים
על הגוויל השמאלי – גוויל התקומה – תיאור תקומת ישראל הבאה לידי ביטוי בתיאורי עצי זית ואשכולות ענבים , תקיעת שופר ליד הכותל המערבי במלחמת ששת הימים , מנורת בית המקדש , דמויות רוקדות ברחבי הארץ עם הכרזת קום המדינה , דמותם של אליהו הנביא ודוד המלך הצועדים לקראת הלוחמים , תיאור תקופת העלייה לא"י , מעפילים יורדים מהסירות בסיועם של מתיישבים יהודים , דמות מעפיל מנשק את אדמת ארץ הקודש .
מספרים שבזמן שנתן רפפורט עבד על הפסל באיטליה ,הגיעה אליו הידיעה על שחרור ירושלים , הוא החליט להוסיף לפסל את התיאור של תקיעת שופר ליד הכותל , תיאור שלא היה מתוכנן מלכתחילה בתוכנית הפיסול.
האנדרטה נבנתה ביער הקדושים , יער שניטע בתרומתם של ארגון " בני ברית "נטועים בו עצי יער ועצי חורש טבעי ,והוקדש לזכרם של ששה מיליון יהודים שנספו בשואה .גודלו של היער כ- 18 אלף דונם
כסלון- מושב בתחום המועצה האזורית מטה יהודה , שייך לתנועת האיחוד החקלאי , הוקם בשנת 1950 כמעברה עבור עולי תימן שעלו ארצה במבצע " על כנפי נשרים ".
בשנת 1950 המעברה הפכה להיות מושב אליו הצטרפו עולים מרומניה .לאחר זמן קצר המושב התרוקן מתושביו , ובשנת 1955 הוא יושב מחדש ע"י עולים ממרוקו ותוניסיה .
כסלון הוא שמו של אתר מקראי שהתקיים במקום בתקופת המקרא , והמושב כסלון הוקם על אדמות כפר ערבי שהתקיים עד מלחמת העצמאות , תושבי הכפר נמלטו ולא הורשו לחזור אליו.
המלצות נוספות
אוכל:
יקבים:
לינה: