ראשון - סגור
שני-חמישי: 10:00-16:00
שישי: 10:00-14:00
שבת - סגור
אודות היקב
יקב צובה הוקם בשנת 2005 כיקב estate המבוסס על ענבים מכרמי קיבוץ צובה, הנטועים כבר משנת 1996.
הכרמים מ- 15 זנים שונים, משתרעים על אדמת טרה רוסה, בין סלעים, גיתות וטרסות עתיקות - יומין .
היינות המשובחים, שואבים את איכותם מניסיונם של הכורמים ואהבתם של העושים במלאכת היין.
היקב גדל בהתמדה ומייצר כעת 60,000 בקבוקים, מתוכם כ- 60% לייצוא, 40% בשוק המקומי.
כל יינות היקב כשרים למהדרין בהשגחת רבנות מטה יהודה וכשרות בינלאומית OK
הכרמים שלנו
כרמי צובה, אשר ניטעו ב - 1997 משתרעים על שטח כולל של 255 דונם של אדמת טרה רוסה, בין סלעים וטרסות - עתיקות יומין.
הגובה הרב (700 מטר מעל פני הים), הלחות הנמוכה והפרשי הטמפרטורות בין הלילה ליום יוצרים תנאים ייחודיים ואידיאליים לגידול ענבי יין .
יקבי הבוטיק המובילים בישראל נהנים מאז שנת 2000 מהתנובה הנפלאה של הכרמים שלנו .
הניסיון רב השנים של חקלאי צובה, המתבטא בגידול מטעים מאז קום המדינה, סייע רבות לפיתוח ולטיפוח כרמי הקיבוץ.
במטרה לייצר יינות איכות משובחים, נטעו בעלי היקב זנים שונים לצורך בדיקת התאמתם לאזור ולאדמה.
צפיפות הנטיעה בכרם, מהגבוהות בישראל ( 445 – 665 גפנים לדונם) תורמים ליבול נמוך לכל גפן המשפיע משמעותית על האיכות הגבוהה של הענבים.
בכרמים ניטעו זנים אדומים: קברנה סוביניון, מרלו, מלבק, קברנה פרנק, שיראז, ובזנים הלבנים: שרדונה, סוביניון בלאן וסמיון .
הטיפול בכרם-
העבודה בכרם נעשית תוך שיתוף פעולה הדוק בין צוות הכרם לבין היינן.
היינן, פול - דאב, הינו אחראי על כל הטיפולים בכרם בחלקות שמיועדות ליקב הוא קובע לכל חלקה את היבול – שלה, מדילול בני שריגים עד דילול אשכולות.
השקיה, ריסוסים וטיפול במחלות. שיתוף הפעולה בין היינן לכורם, מביא לרמה גבוהה ביותר של הענבים, ומכאן משפיעים על איכות היין .
המנהל והיינן פול דאב-
אהבתו של פול חבר קיבוץ צובה ליין, צמחה איתו מילדותו. את היינות הראשונים ייצר עם אביו בדרום אפריקה.
בשנת 1996 מונה לאחראי הכרם של קיבוץ צובה, נטע חלקות כרם מגוונות וליווה את הגידול והבצירים הראשונים.
בתפקידו כיינן משלב פול ידע מעמיק בגידול הגפן עם ניסיון רב שנים בעשיית יין .
"יינות גדולים מתחילים בכרם"
"לדרך גידול הענבים יש השפעה גדולה יותר ממה שנהוג לחשוב על איכות היין .
בעבר היינן לא היה מעורב בתהליך גידול הענבים באופן שוטף, היום יותר מבעבר, ישנו שיתוף פעולה ואינטראקציה מתמדת בין היינן לכורם .
חלק גדול מזמנם של הייננים מוקדש להחלטה מה לעשות עם ענבי הבציר המגיעים מחלקה מסוימת,
בשאר זמנם הם עסוקים בניסיון ללמוד מה נעשה בכרם, למידה זו היא אחד המרכיבים החשובים ביותר לייצור יין איכותי .
חשוב כי היינן יכיר מקרוב את הטרואר, את האקלים וילמד להתאים ולגדל את הזנים בהתאם לסביבה.
בתהליך גידול הענבים, אם ישנה התאמה בין אזור הגידול לבין אופן הגידול, ליינן טוב נותרת, יחסית, מעט עבודה על מנת לייצר יין איכותי.
לעומת זאת, פרי שמגיע מהכרם ללא איזון עקב יחס לא מאוזן בין נוף ליבול, עומס יבול , השקיה לא נכונה או סניטציה נמוכה, בסופו של דבר חוסר האיזון ישתקף
באיכות היין, אם לא בהתחלה אז בסוף, כך שבמקרה זה ליינן מצפה עבודה רבה יותר ומלכתחילה נקודת המוצא שלו נמוכה יותר.
לדעתי העיקר בייצור יין טוב הוא מעורבות היינן בכל השלבים מרגע נטיעת הכרמים ועד הביקבוק,
עוד חשוב להיות מעודכן בטכנולוגיות החדשות ודרישה גבוהה לאיכות ללא פשרות בכל תהליך הייצור וכמובן יותר מהכל תשוקה ואהבה פנימית להכנת היין ."
פול דאב .
מרכז מבקרים:
אל מול נופם המרהיב של הרי ירושלים נמצא מרכז המבקרים של היקב. במרכז מתקיימים מפגשים של חווית יין קסומה ומרתקת, הכוללת הסברים וטעימות של 4 סוגי יינות. לצד היין ניתן להזמין פלטת גבינות עשירה הכוללת גבינות, לחם, עלי גפן, ירקות ומתבלים. בנוסף ניתן לערוך במרכז המבקרים אירועים משפחתיים, ערבי חברה, ימי הולדת ועוד, לרכוש ממבחר היינות ולהנות מאווירה מיוחדת ונוף קסום.
שעות פתיחה
ראשון - סגור
שני-חמישי: 10:00-16:00
שישי: 10:00-14:00
שבת - סגור
כשר
טלפון לקבוצות: 02-5347000