״אוצרות בדרך״  

אוצרות בדרך

מתי בפעם האחרונה רציתם לעשות משהו מיוחד ושברתם את הראש מה? ואיך? אנחנו באוצרות בדרך מתמחות בלזקק חוויות מיוחדות המשלבות קולינריה וטבע ומציעות לכם: זוגות או חברים, את הדרך האולטימטיבית לטייל בזמן ובקצב שלכם, עם כל האוצרות שתפרנו עבורכם לאורך הדרך. בחרנו את המרחבים הכפריים היפיפיים של עמק האלה וסביבתו, את המקומות הקולינריים הכי שווים שיש ובנינו לכם טיול עצמאי המשלב מסלולי טבע, הדרכה מוקלטת וקולינריה משובחת.

בתכנית: ארוחת בוקר בחוות עיזים, טעימות יין ביקב וביקור במפעל קפה לסיום מתוק.

לפרטים ולרכישה דרך האתר לחצו כאן >

טלפון שירות לקוחות: 052-6969449 ענבר

ימים ושעות פעילות: ימים א-ה | מ 9.00-17.00 יום ו עד |15:00 כשר

התחנות הקולינריות המוצעות: נגישות


להקת המחול ורטיגו

להקת המחול ורטיגו

"מקום"
להקת המחול ורטיגו מזמינה אתכם למופע "מקום" ולאחריו תשולב ארוחה היוצרת חוויה ייחודית של אמנות חברה וסביבה. בחיפוש מתמיד לשוב אל המקום שמקרב אותנו אל עצמנו כוראוגרפיה | נעה ורטהיים, מוסיקה | רן בגנו.

לכבוד ההופעה הכינה השפית אורית קדם, שפית הבית של ורטיגו, תפריט צמחוני משמח ועשיר בטעמים.

ימים ושעות פעילות: יום שישי | 24.3.23 בשעה 11:30 | מספר מקומות מוגבל

״בציר אביב״
סדנת המחול ורטיגו תציג בפעם הראשונה קטעים מתוך פרויקט משותף עם תלמידי בית הספר למוסיקה - רימון ותזמורת המהפכה, שתופיע לצד הסדנה שתנגן מוסיקה חיה מקורית למופעי הבציר, אלו יהיו עבודות בתהליך.

הארוחה שתוגש על ידי אורית קדם היא ארוחת מרק עשירה ולצידה הלחם המשובח של "הנחתום."

ימים ושעות פעילות: יום חמישי | 30.3.23 בשעה 19:30 | מספר מקומות מוגבל

ורטיגו כפר אמנות אקולוגי

מיקום: קיבוץ נתיב הל"ה


סיטופיה "מטבח משלהן" 

סיטופיה

מתחם האירוח היפיפה סיטופיה מארח את השף קונדיטורית רותי אוליבר ובוגרת מאסטר שף תאיר מורדוך באירוע מפנק של שישי צהרים עם אוכל טוב, הרצאה מרתקת ולמעשה חותם את אירועי פסטיבל האוכל במטה יהודה בסימן של חגיגה נשית לכבוד חודש האישה הבינלאומי!

במרכז האירוע שלנו עומד הספר "מטבח משלהן" - ספר בישול יוצא דופן, שיתוף פעולה בין איגוד מרכזי הסיוע ליזמית והעורכת יעל כלב בו משתתפות בהתנדבות 50 נשות אוכל מובילות, פרויקט ללא מטרות רווח שכל ההכנסות שלו מיועדות למניעה של אלימות מינית בחברה הישראלית.

במהלך האירוע נשמע הרצאה מרתקת מאת תאיר מורדוך "חלומות שחייבים להגשים" שהולכת למלא אותנו בהשראה ותשוקה, ליזום, לפעול ולגלות שאין חלום שהוא גדול מידי. על האוכל הפקדנו את רותי אוליבר המדהימה, עם יד מדויקת ונוטפת כשרון, רותי תיצור ארוחת בראנץ' מפנקת וכל מה שנוכל לגלות בשלב זה שהיא תכלול את מנת הדגל מהספר "מטבח משלהן" ה- גוזלמה! לצד האוכל יוגש כמובן יין משובח ואת הנוף והאווירה הקסומה תספק לנו "סיטופיה" - מתחם ארוח עוצר נשימה שנפתח לפני חודשים ספורים במושב הפסטורלי כפר אוריה.

בואו להנות איתנו ולחגוג את יום האישה הבינלאומי ועל הדרך לעשות טוב שכן כל ההכנסות מהאירוע הן תרומה לפעילות מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית.

מיקום: כפר אוריה | סיטופיה

ימים ושעות פעילות:
11.00-13.00 | 31.3 > שישי יום

טלפון: 054-9949300 בתשלום ובהזמנה מראש, מספר המקומות מוגבל

Google Map > Sitopia Living


מבשלת שריגים | בירגארדן 

בירגארדן

באזור המרהיב של עמק האלה, אזור בו כבר יצרו בירה לפני 2,700 שנה, ממוקמת מבשלת בירות הבוטיק של עופר ואוהד, ביישוב שריגים לי-און. במקום בירגארדן מקסים עם 7 סוגי בירות איכותיות שזכו בפרסים ומדליות. במבשלה ניתן להנות גם מנקניקיות טובות, ציפס, שניצלונים ומרק קובה בעבודת יד.

מיקום: שריגים-ליאון | עופר ואוהד | הבירה כשרה

טלפון: 073-2725313

ימים ושעות פעילות:
חמישי בפסטיבל > 20.30-23.00
שישי - שבת > 10.30-17.00

תשלום במזומן / אשראי / bit הבירגארדן פתוח בשישי ובשבת כל השנה

המבשלה פתוחה לסיורים וטעימות בימים א-ה לקבוצות בתיאום מראש

חוגגים אירועים מיוחדים בפסטיבל:
10-11.3 > חגיגות פורים במבשלה עם דוכן אוכל של אלי אבן - שניצל מרוקאי בלחם עם מגוון מטבלים וממרחים מעשי ידיו.

פסטיבל 11 שנים למבשלה | 31.3-1.4 השקה של 2 בירות חדשות, הופעה חיה, דוכני אוכל של אלי אבן.
פלטת בשרים מהמעשנה, נקניקיות תוצרת בית, קבב ופרגיות.

מיקום: שריגים-ליאון | עופר ואוהד| מרכז מסחרי | הבירה כשרה

טלפון: 073-2725313

ימים ושעות פעילות:
חמישי בפסטיבל > 20.30-23.00
שישי - שבת > 10.30-17.00

תשלום במזומן / אשראי / bit הבירגארדן פתוח בשישי ובשבת כל השנה

המבשלה פתוחה לסיורים וטעימות בימים א-ה לקבוצות בתיאום מראש


בית הקונטיינרים מוזיקה, מרק וסיפור מול נוף קדומים 

בית הקונטיינרים

בית הקונטיינרים תוכנן ונבנה על ידי יושביו - איליה מגנס, אמן ומוזיקאי וסיגל גבע, מורת דרך ותיקה במרכז אסיה, קווקז, מרוקו ומחברת ספר מסעה בן השנה על אופנוע באוסטרליה "סוף העולם שמאלה." מוזמנים לחוויה בת שעתיים שבה תשמעו על הליך בניית הבית המרהיב ביופיו הבנוי על עקרונות אקולוגים, תשמעו על סיפור חייו המרתק של איליה, מלווה בנגינה על מבחר כלי נשיפה, הקשה ופריטה מתרבויות שונות. מתכנסים סביב קפה, חליטות ועוגיות תמרים חמות, נהנים מקערת מרק עשיר וטעים – מעשה ידיה הברוכות של סיגל, בחצר מול הנוף המרהיב.

בהרשמה מראש ובמחיר ידידותי כמקום ויושביו.

בהזמנה מראש. מותנה במינימום נרשמים.

מיקום: לוזית | האשל ,650 בהרחבה

ימים ושעות פעילות: שבת > //18.3 שבת 1.4 בשעה 16.00

טלפון: 052-6943332 // 052-8895906

בהזמנה מראש בלבד / מספר מקומות מוגבל. פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה


אופירה ואסתר | ממטבח יוצאי קוצ׳ין 

אופירה ואסתר

משק אליהו, משק חקלאי הקיים כ־40 שנה, פותח שעריו לארוחה מיוחדת  ממטבח יוצאי קוצ'ין שבהודו ולקבלת שבת מוזיקלית.

אסתר ואופירה חמות וכלה רוקחות מטעמים קוצ'ינים מסורתיים ומנוסות מאד במלאכתן...

המטבח שלהן מבוסס על מתכונים המשפחתים שעברו מדור לדור ועל שיטות בישול מסורתיות, חומרי גלם איכותיים וללא שימוש בחומרים משמרים. הארוחה מתחילה בנישנוש ממכר של חטיפים כביסלי הודי מקמח עדשים, צ'ידה- עיגולי בצק קוקוס ובצל ועוד. נתענג על מנות פתיחה כמסאלה דוסה- הבליצ'ס הקוצ'יני, פייפודה-קציצות עדשים ומיני מאפים.

למנה עיקרית נאכל ביריאני עם תבשילי ירקות וקיטניות, מנת דג מסורתית אפום אפצ׳ארום מינום, ומונחת על רוטב צהוב בוהק, עם קציצת עדשים ואפום-לחם הודי(.קיימת אופציה צמחונית.)

נקנח בפייסום- קינוח נפלא מפניני טפיוקה בקרם קוקוס הל וקשיו.

חווית האירוח מועצמת בבית המשופע יצירות אמנות מעשי ידי בני המשפחה.

חטיפים הודים, אוכל לשבת ושאר מטעמים - ניתנים לרכישה בפסטיבל וכל השנה. קבלת שבת עם המוזיקאי מאור מדמון, המשלב טאבלות הודיות וצלילים מקוצ'ין עם כלי נגינה אתניים ומערביים. מאור, תושב המשק, ייסחוף אותנו בקצב, שירה וחיוך גדול אל תוך השבת.

קבלת שבת > שישי 14.30 | הארוחה > .10.30-16.00

שבת במשק אליהו

בכל יום שבת תתקיים פעילות קצב למשפחה המתאימה לכל גיל, בשילוב כלי הקשה ותיפוף גוף.

הפעילות כוללת אירוח קל של מאפים קוצ'ינים וחטיפים מסורתיים.

שבת ב11.00-13.00 בהרשמה מראש

מיקום: כפר אוריה | מעלה אוריה 71

בהזמנה מראש

טלפון: 052-3000995

תשלום מזומן / אשראי / bit

פתוח כל השנה אוכל לקחת הביתה ואירוח קבוצות בהזמנה


אוכל קווקזי בגינה של אלונה

אלונה אייזנברג

אלונה, עלתה  ארצה בגיל 11 מדגסטאן וכחלק מהעיסוק שלה בקולינריה, חוקרת ומבשלת את המטבח הקווקזי. כשהתחילה לתעד את המטבח גילתה שמצד אחד המתכונים הקווקזים הם המתכונים הכי נקראים ומצד שני המטבח הזה כמעט ולא קיים במרחב הישראלי. לכן החליטה לפתוח את דלתות ביתה ולארח אתכם בגינה שלה: מאכלים שככל הנראה עדיין לא ממש פגשתם.

10-31.3 כל ימי שישי מאפים שווים לקחת לפיקניק:
מדי שבוע אלונה פותחת את דלתות התנור עבור מטיילים ותושבי הסביבה ואופה פוקאצ'ות, סירות ממולאות אסאדו ועוד שלל מליות טעימות מאוד.

שימו לב, ההזמנות מתבצעות בימי חמישי עד השעה 18:00 והאיסוף ביום שישי החל מהשעה 12:30

בראנצ' קווקזי בגינה: שבת 25.3 / 1.4
אז מה יהיה בבראנצ'?
הארוחה הכוללת: מאפים, סלטים, מנות קרות וחמות שיונחו על שולחן בסגנון בופה.
יהיה גם "דרינק" אלכוהולי
במהלך הארוחה תסביר אלונה על המאכלים השונים ותחלוק עמכם טיפים ותובנות.
המאפים והסלטים מתאימים לצמחוניים אך שתי העיקריות כוללות בשר. לשיקולכם

מיקום: האירוח מתקיים בביתה של אלונה בישוב צור הדסה

שעה: 12:00

מחיר לסועד: 150 ₪

יש להזמין מקום מראש- מיקום מדויק ישלח לאחר הזמנה

לשאלות ובירורים יש לשלוח הודעה בווטסאפ:

טלפון: 052-6691878 אלונה


שוק לילה וארוחה  

משק חביביאן

בשוק האורגני של משק חביביאן

עם פרוץ האביב הערוגות עולות על גדותיהן מתוצרת עונתית טריה.
כוכבי אביב קלאסיים גדלים לצד שורשים חורפיים ששתו את מי הגשם לאורך כל העונה.

ביום חמישי 30.3 בשעה ,18.00 השדה שלנו ילבש חג ויארח בתוכו שוק לילה וארוחת קוקטייל מהשדה לצלחת. בצלי אביב ממולאים, פרחי קישואים צרובים בטאבון, גרטאן שורשים לימוני, עלי גפן ועלי תות ממולאים, שום ירוק מקורמל בלימון פרסי, יין מקומי וכל מה שיעורר את ההשראה ובלוטות הטעם שלנו בזמן הקטיף של אותו היום.

משק חביביאן שוק אורגני בין הערוגות

בימי חמישי, מוקדם בבוקר אנחנו קוטפים את כל מה שעונתי וטרי הישר אל דוכני השוק שמקבץ אליו תוצרת מקומית מכל האיזור ותבשילים וסלטים אורגניים מהשדה לצלחת.

מיקום: לפני הכניסה למושב נחם | כשר

ימים ושעות פעילות: חמישי > 9.00-18.00 בפסטיבל ובמשך כל השנה

טלפון: 050-3412360


השקת יינות לבנים חדשים ביקב שורק

יקב שורק

יקב שורק מזמין אתכם לחגוג אתנו את סוף חודש מרץ ואת תחילתו של האביב עם השקת יינות לבנים חדשים של היקב!
 
השילוב בין פסטורליות ירוקה, יינות מעולים, פיצה מהטאבון וגבינות טריות מהמשק יוצר פסטיבל של ממש לכל החושים.
 
הכניסה חופשית וכוללת סבב טעימה של ארבעה יינות ללא עלות.
 
האירוע נערך ברחבת וחורשת היקב.
 
מיקום: קיבוץ נחשון, יקב שורק
 
ימים ושעות פעילות:
שישי ושבת, 31.03-01.04,  בין השעות 11:00-15:00
 
האירוע ללא עלות אך מחייב הרשמה מראש
 
עוד מידע על היקב :
 
 
 

יקב פאר מארח

יקב פאר

מוזמנים להתארח במרפסת היקב הצופה אל הכרמים, ליהנות מטעימות של מגוון יינות היקב או לרכוש כוסות / בקבוקים של היינות שאתם אוהבים. לצד היינות יוגשו מטעמים נפלאים המיוצרים מחומרי גלם טריים שמוכנים במקום: פלטת גבינות עשירה, שקשוקות, פסטות, קינוחים ועוד! 
 
מיוחד לימי הפסטיבל! בימי שישי תוכלו לשבת אצלנו, להשקיף על הכרם וליהנות מיין טוב ופלטת גבינות עשירה בנוף הכי יפה שיש!
 
אירוע השקה חגיגי:
3ה"עדר" של יקב פאר מתרחב, ואתם מוזמנים להשקה החגיגית של היינות החדשים שלנו!
כבשה לבנה – כבשת זהב – שיה
 
מיקום: טל שחר
 
ימים ושעות פעילות:
יום חמישי 30.3 בשעות 22:00-18:00
ימי שישי 10.3  // 17.3 // 24.3 // 30.1 בשעות 15:00-10:00
 
 
טלפון: 050-852-0242
איש/ת קשר: נחמה
 
תשלום מזומן ואשראי במקום.
 
פתוח כל השנה בימים ב'-ו' בהזמנה מראש.

שישי חבית ללא תחתית  מסיבת אביב ביקב האלה

יקב האלה

בואו לפתוח איתנו את האביב בחגיגות ביקב
תהנו מעמדות יין חופשי, D.Jלואי שירים את כולנו על הרגליים ואווירה שמחה כמו שרק יין יכול לתת
 
מיקום: יקב האלה נתיב הל"ה
 
ימים ושעות פעילות: 31.3.23 /  10:00-14:00
 
 
עלות: 80 ₪ לאדם
 
  • רכישת כרטיסים אונליין או במקום
  • במקום יימכרו להנאתכם מארז פינוק זוגי  וכיבוד מגוון להשלמת חווית היין
  • כניסה לאירוע מותנית ברכישת כרטיס בלבד

הריקשה אוכל הודי- דאבה מקומית

הריקשה

משתה הודי מפנק:
ערב שבו תרגישו כמו מלכיי המהרג'ה! מסע של טעמים מקוצ'ין ועד באגסו. שעתיים בהן האוכל, הצ'אי והמוסיקה ההודית יזרמו ללא הפסקה.
 
במשתה יוגשו מעל 10 מנות שכל אחת מהן היא חגיגה. לאורך כל האירוע תרגישו, תטעמו ותחוו את הודו.
 
מיקום: מושב תעוז |6 חאן מילכה
 
ימים ושעות פעילות: כל יום חמישי במהלך הפסטיבל בשעה 19:30
 
טלפון: 054-2400863
בהרשמה מראש בלבד
 

אלונה אייזנברג המטבח הקווקזי – משתה, סדנה ואושפלאו מדורה

אלונה אייזנברג

9.3 יום חמישי | סדנת כיסונים
כילדה שגדלה על המטבח הקווקזי כיסונים תמיד היו גולת הכותרת של כל ארוחה חגיגית. ולכן, אם ישאלו את אלונה מה הוא ׳סופר פוד׳ תענה ביטחון מוחלט "כיסונים."
סדנה זו נבנתה כדי להכניס אותנו לעולם הענק של הכיסונים: מאודים, מבושלים וגם אפויים, במהלך 3 שעות נתנסה בשלל טכניקות סגירה והכנה וכמובן שנאכל את הכל בסוף.

11.3 יום שבת | משתה קווקזי
מתי בפעם האחרונה יצא לכם לטעום מאכלים קווקזים באווירה ביתית ולא מחייבת? אלונה, עלתה ארצה בגיל 11 מדגסטאן וכחלק מעיסוקה בקולינריה היא חוקרת ומבשלת את המטבח הקווקזי.
המשתה כולל מנות ראשונות, מנות עיקריות (כן, ברבים,) הרבה יין וקינוח למרכז שולחן.
במהלך הארוחה תסביר לכם על המאכלים השונים שתאכלו על דרכה בתוך המטבח הזה ותוך כך נכיר את התרבות והאוכל של העדה הקווקזית וגם ננפץ כמה מיתוסים.

1.4 יום שבת | מתארחת בחאן מילכה
משב תעוז ל פיקניק פלוב דמיינו מדורה, מסביבה סירים עם אושפלאו חם והמון מרחב לילדים. נשמע טוב? אם כן, אתם מוזמנים לפיקניק פלוב המפורסם של אלונה. אפשר לבוא לבד או בזוג, עם או בלי ילדים. יחד מכינים סיר ענק של פלוב (אושפלאו) על אש גלויה, קוצצים סלט ומכינים פיתות על סאג' .

10-31.3 כל ימי שישי מאפים שווים לקחת לפיקניק
מדי שבוע אלונה פותחת את דלתות התנור עבור מטיילים ותושבי הסביבה ואופה פוקצ'ות,
סירות ממולאות אסאדו ועוד שלל מליות טעימות מאוד.
שימו לב, ההזמנות מתבצעות בימי חמישי והאיסוף ביום שישי.

מיקום: צור הדסה | אלונה אייזנברג

בהזמנה מראש - שלחו הודעה בווטסאפ

ימים ושעות פעילות:
9.3 יום חמישי בשעה 18.00
11.3 שבת בשעה 12.30
1.4 שבת בחאן מילכה, בשעה 11.00

טלפון: 052-6691878