היקב הוקם בשנת 2000 במושב בר גיורא, ומייצר כ 30,000 בק' בשנה.
ליקב אין תעודת כשרות.
ביקורים וטעימות בתאום מראש בלבד.
הפרמטר הראשון הקובע את איכות היין הוא איכות חומרי הגלם. יקב סוסון ים נטע בשנת 2000, כרם אורגני במושב בר גיורא. המגמה הייתה להתבסס על תוצרת עצמית, כמקובל ביקבים המכובדים בעולם, וכך להגיע לאיכות מקסימלית של הענבים.
הכרם הנטוע בצפיפות גבוהה, (550 גפנים לדונם לעומת 220 גפנים כמקובל בארץ). נטיעה צפופה גורמת באופן טבעי ליבולים נמוכים, והקטנת גודל הענב. הזנים שניטעו כוללים: שנין בלאן, סירה, זינפאנדל, גרנאש, מורוודר פטיט סירה. זנים אלה מהווים את הבסיס ליינות היקב, הנושאים בדרך כלל שמות של אומנים שאינם איתנו: לנון, המינגווי, פליני, אנטואן (דה סינט אקזיפרי), ואחרים.
Independent Filmmaking מושג מעולם הקולנוע, מבטא בגרסתו הפנאטית, ריכוז מספר רב של תפקידים בידיו של אדם אחד. זוהי המציאות ביקב סוסון ים. אולם מעבר לריבוי התפקידים המשמעות היא זו: יצירה טוטאלית. מערכת קבלת ההחלטות מושפעת אך ורק מהשאיפה לאיכות מכסימלית. אין מקום לפשרות.
הפילוסופיה המעשית מתבטאת בהתערבות מינימליסטית של היינן. אין כוונה לעצב את היין, לשלוט ולכוון את תהליכי הייצור כך שיתקבל יין זהה מידי שנה. הענבים- איכותם וזהותם בבציר נתון, הם אלה שמעצבים את היינות של אותה שנה. השלב היחידי בו קיימת התערבות ברורה היא קביעת הבלנד, קרי תערובת הזנים של היין בבציר נתון. מעבר לזאת מופנית תשומת הלב העיקרית בתקופת ההתיישנות של היין בחביות, לשמירה האיזון של המרכיבים השונים: "פרי", "חבית" – טעמי עץ, חמיצות, אלכוהול.