שמי אלעזר הר-אבן, גר בקיבוץ נתיב הל"ה, שבעמק האלה.
מזה כשמונה שנים אני נמצא בעולם הקונדיטוריה – אפייה על מכלול היבטיו.
למדתי במכללת "טעמים" בירושלים - קורס בסיסי בקונדיטוריה, השתלמתי בתחום "בצק סוכר" , קורס בסיסי ומורחב.
למדתי קורס בנושא "שוקולד וממתקים". השתלמתי בסדנאות אפייה שונות, עבדתי עם מגוון רחב של בצקים ומאפים, וכן סיימתי קורס קונדיטוריה מורחב בבית הספר הגבוה ללימודי קונדיטוריה "אסטלה" שבת"א.
אני לומד בעצמי דברים רבים תוך כדי התנסות.
במסגרת פסטיבלי האוכל אשר מתקיימות במטה יהודה, אני פותח לקהל הרחב – בית קפה קונדיטוריה - ומציג את מגוון תוצרתי: מאפים, עוגות , עוגיות, קינוחי כוסות, מאפים מלוחים ועוד.. כמו כן, אני מקיים סדנאות אפייה ליחידים, זוגות ומשפחות , לילדים ולמבוגרים.
מטרתי בלימוד האפייה, היא ליצור חוויה מלמדת הן לילדים והן למבוגרים, להנחות ולהקנות כלים בסיסיים למתלמדים, ליצור חווית לימוד ועניין סביב האוכל.
המתלמדים לוקחים חלק מעשי בסדנאות אלו, לומדים לקרוא ולהבין מתכונים, להכין את חומרי הגלם לאפייה, לשקול אותם, להכיר אותם ואת תכונותיהם.
המתלמדים מקבלים בכל שיעור מתכונים של החומר הנלמד ואת התוצרים אותם אנחנו מכינים יחד.
בנוסף, אני מייצר עוגות לאירועים שונים: ימי הולדת, גיוס, בר / ת - מצווה, או כל אירוע משמח אחר.
לאחרונה נכנסתי לתחום הקייטרינג החלבי בו אני מבשל ממגוון המטבח החלבי.
אשמח לראותכם
אלעזר הר-אבן
"העוגות של אבא"
קיבות נתיב הל"ה
050-6235436