אוכל ביתי אתני שילוב כורדי/תימני.
מסע בין סירי מרק הקובה ומרק הבשר כולל הסבר על ההיסטוריה המשפחתית ועל ההיסטוריה המקומית.
אחרי קריירה ארוכה מחוץ למושב, יפה הפעלתנית חולקת איתנו את אהבתה לסירי הקובה שלמדה להכין מאמא, אך בדרכה שלה.
שני סוגי מרקי קובה (סלק עלים, חמוסטה) ו/או מרק בשר תימני משובח, עם לחוח ואורז קארדי (לוף הבר הארץ ישראלי),
מג'דרה, ממולאים – יפרח עלים ועל פי העונה , אורז לבן, בשר בקר או עוף בתנור.
סלטים שונים על פי העונה, טירשי. לחם סלוף – קובניות תוצרת בית.
לקינוח – תה קורדי ועוגיות מסורתיות תוצרת בית.
כל זאת בבית המרווח או בגינה מול הנוף המשגע בין עמק איילון לעמק שורק.
אירוח קבוצות של עד 20 איש.
בימים א,' - ה'
ארוחות צהרים בשעות 12.00 - 14.00.
בתאום מראש
יפה אלוני
050-7497401
בקוע 278
יפה ורמי נשואים 44 שנה, מתגוררים במושב בקוע והסיפור שלהם מתאר את איחוד הגלויות, התקומה וההקמה של מטה יהודה כאחת המועצות האזוריות המגוונות ביותר בארץ.
יפה נולדה למשפחת עולים, ברוכת ילדים. בילדותה נדדה המשפחה ממעברת ליפתא שבהרי ירושלים למושב עג'ור ומשם למושב נס הרים שם התמקמו והקימו משק חקלאי.
רמי ( רחמים ) נולד אף הוא למשפחת עולים מתימן שהגיעה ממעברת עולים בעמקה בצפון הארץ לייסד את מושב בקוע בשפלת יהודה.
יפה ורמי נפגשו לראשונה במשרדי המועצה, בבית המושבים, מקום אליו הגיעו רבים מצערי המושבים באזור לטפל בענייניהם ויצאו עם אהבה לחיים. לימים הקימו בית שאיחד בין שני שבטים גדולים ומשמעותיים במועצה – שבט סיידוף ושבט אלוני.
הנשים החזקות, ראשות השבטים, אימו של רחמים מזל ( רזל ) ז"ל ואימא של יפה, צדיקה ז"ל הן ההשראה של יפה ורמי להשתתפות בפסטיבל האוכל.
עבור רמי, אימו שהייתה ידועה בכל האזור כבעלת היכרות וידע רב בסגולות המרפא של צמחי התבלין והבר וידעה לרקוח משחות שונות לטיפול או להתקין מזונות שונים לרפואה, נטעה בו את המשיכה לעולם המזון והרפואה ההוליסטית. ביתם של הוריו שהיו דומיננטיים בקהילה, היה תמיד פתוח ועל הגז תמיד היה מונח סיר מרק לכל דורש ועל השיש – בצק ללחוח שאפשר להכין מיד.
עבור יפה, אימה צדיקה ז"ל היא ההשראה לעיסוק בבישול. צדיקה, כמו רבות הנשים באותה התקופה, הייתה עקרת בית ובלבוסטה רצינית, תמיד הבית היה מצוחצח ונקי וארוחה חמה כל יום התבשלה לה על פתיליות. גם כאשר המצרכים היו בסייסים ידעה להתקין ארוחות טעימות, מזינות ומגוונות בשימוש עם מה שקיים. הכי אהבה יפה זה לצאת עם אימא לשדה וללקט צמחי בר ותבלין לבישולים. כילדה פחות אהבה יפה את מטלות הבית ונהנתה יותר מהעיסוק בחוץ ומטיפוח הגינה. אך כאשר הגיעו הילדים, התחיל גם העניין והגעגוע לבישולים מבית אימא. כאשר הייתה מתקשרת לאימה לבקש מתכון, התשובה תמיד הייתה "בואי ותראי איך אני מכינה וככה תלמדי" ותמיד כשהייתה מגיעה הייתה דואגת להזמין את אחיותיה ומי שיכלה להגיע הייתה מגיעה וכך בעצם למדנו בסדנא. איך להכין את כל מאכלי העדה – קובה, אורז נואה, קדה..ועוד..
כך, כשם שלמדה היא בעצמה מאימה, מזמינה אתכם יפה ללמוד בסדנא איך להכין את המאכלים האותנטיים של העדה.