" אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים "( ד"ר סוס )
בערבית – " בית היופי " ,על שום הנוף היפה הנשקף ממנו
בנצרות - נקרא המקום בעבר כפר גמלא , ע"ש רבן גמליאל שהיה נשיא הסנהדרין ביבנה וקבור במקום
ביהדות – רבן גמליאל קבור ביבנה אך אחוזתו הייתה בכפר גמלא שהיא בית ג'מאל
מה עוד ?
בשבתות נערכים קונצרטים של מוסיקה קלאסית באולם הגדול , מי שמעוניין להגיע לקונצרט יכול להתקשר למנזר ולקבל פרטים .
חנות למכירה של עבודות קרמיקה יפות, נמצאת לפני הכניסה הראשית מצד שמאל ליד החניה . כחלק מאורח חייהן של הנזירות במנזר הן מעצבות ומייצרות את כלי הקרמיקה .
מול הכניסה למנזר הנשים – מצד שמאל נמצא מנזר לגברים , מתגוררים בו מס' קטן של נזירים שתקנים , הם מתפרנסים בעיקר מגידולי גפנים וזיתים , והכנת שמן זית , את המוצרים אפשר לרכוש בחנות המנזר שבכניסה , הכניסה למנזר הגברים אסורה .
איך מגיעים ?
לבאים מהמרכז על כביש מס' 1 ( ת"א – ירושלים ) , במחלף שער הגיא פונים ימינה לכביש מס' 38 ( שער הגיא – בית שמש – בית ג'וברין ) ונוסעים דרומה לכיוון בית שמש , חולפים על פני הרמזורים בכניסה הדרומית של בית שמש וממשיכים בנסיעה כ – 2 ק"מ , עד השילוט החום המורה שמאלה לבית ג'מאל . הרחק מהמולת העיר והפקקים בכבישים , הנסיעה למנזר היא דרך יפיפייה של 1.7 ק"מ שמטפסת ומתעקלת במתינות ימינה ,חוצה כרם זיתים טוסקני עתיק ומדהים ביופיו ,עד שהמנזר מתגלה בשיא הודו ותפארתו.
סיפור מסלול – השם בית ג'מאל פירושו בערבית " בית היופי " , (מקורו מהמילה ג'מילה ובעברית – יפה.) זהו שם של כפר ערבי שהתקיים במקום בעבר.
במסורת הנוצרית המקום מוכר ככפר גמלא או גמליאל , ומזוהה עם מקום קבורתו של רבן גמליאל נשיא הסנהדרין ביבנה ונכדו של הלל הזקן ( ביהדות , רבן גמליאל קבור ביבנה אך התגורר בכפר גמלא היא בית ג'מאל ) ,הנוצרים מאמינים עוד כי רבן גמליאל היה מורו ורבו של פאולוס הקדוש לפני שהמיר את דתו והתנצר .
מסורת מקומית מזהה במקום את מקום קבורתו של סטפנוס הקדוש , הוא נחשב למרטיר הראשון בנצרות ,מי שמת על קידוש דתו (הוא נרגם באבנים ), והאמונה כי רבן גמליאל הופיע בחלומו של הכומר לוסיאן בראשית המאה החמישית, וביקש ממנו לאתר את מקום קבורתו של סטפנוס שעצמותיו נמצאות בבית ג'מאל , ואכן במקום שבו נמצאו העצמות נבנתה כנסיה ביזנטית .הכנסייה הזו חרבה בכיבוש בפרסי בשנת 614.בשנת 1869 רכשו המסדר הסלצזיאני את הקרקע שיועדה להקמתו של מבנה שישמש בית יתומים ובית ספר חקלאי . בשנת 1932 הוקמה כנסייה חדשה על שרידי הכנסייה הביזנטית בחצר המנזר, היא כנסיית סטפנוס הקדוש .בכנסייה יש חלונות ויטרז' המתארים אירועים חשובים מחיי ישוע המופיעים בברית החדשה כמו :
כמו כן ישנם ציורי פסיפס הקשורים לסיפורי הנצרות כגון: רגימתו של סטפנוס הקדוש באבנים , הסעודה האחרונה , דמויות מהתורה של אדם וחווה ונביאי ישראל .
מנזר הנשים
נבנה בשנת 1873 ,כעבור חמש שנים בשנת 1878 החל לשמש כבית ספר חקלאי ופנימייה לבנים ממשפחות עניות ויתומים. משנת 1988 המבנה משמש מנזר לקהילת " האחיות מבית לחם " נזירות מצרפת ובלגיה , כ- 30 נזירות שתקניות שמתגוררות וחיות חיי בדידות וסגפנות לפרנסתן הן מתעסקות בעיצוב כלי קרמיקה ומכירתם. במנזר נמצא חדר דמוי בית כנסת , הוא נבנה עבור קירוב לבבות בין נוצרים ליהודים.
אולם הקונצרטים
בשבתות נערכים קונצרטים של מוזיקה קלאסית באולם גדול ורחב , מי שמעוניין יוכל להתקשר למנזר ולברר פרטים .
המלצות נוספות
אוכל –
יקבים
אטרקציות