אהבה,יצירה מסורת ואנושיות הם הקו המנחה אותנו ביקב יפו,
בתהליך שתחילתו בכרם וסופו בלגימה של יין איכותי.
על היקב:
הכול החל אי שם בשנות ה-70 בשטרסבורג שבצרפת בזמן לימודי הפיזיותרפיה, משה פגש את אן, בת למשפחה שורשית מאלזס. משה שהגיע לביקור היכרות בבית המשפחה הוקסם מהחיבור הבלתי אמצעי של מארחיו עם האדמה והטבע, עולם היין נפרש לפניו, התרבות העשירה והיינות הביתים עשו את שלהם. משה נשאר 7 שנים באלזס, הקים משפחה עם אן ,החליטו לעלות ולהמשיך את עשיית היין בארץ.
ב-1998 הקימו את היקב, ההתחלה הייתה ביפו ומכאן שמו ולאחר מספר שנים עבר לאזור הכרמים בעמק האלה.
יקב יפו ממוקם במושב נווה מיכאל שבעמק,אזור עם היסטוריה עשירה של תעשיית יין כבר לפני אלפי שנים ו"דרך יין" חדשה שקורמת עור וגידים.
עשיית היין ביקב יפו משלבת מסורות וידע בשאיפה לייצר יין ייחודי לאזור וליקב,לכן מתמקדים בענבים הגדלים באזור וברובם מכרמים בבעלותנו.
תהליך היצור:
הענבים הנבצרים בלילה מגיעים קרירים,מובלים ליקב מרוסקים בעדינות ומופרדים מהשדרות.
תהליך התסיסה שקובע את איכות ואופי היין נעשה במיכלי נירוסטה בטמפרטורות נמוכות.
התסיסה נמשכת כעשרה ימים שלאחריה מחליט היינן על השרייה במטרה לשפר את מיצוי הענב או סחיטה והפרדת הנוזל מהקליפות.
התסיסה השנייה הנקראת מלולקטית מתבצעת מייד אחרי הסחיטה ונמשכת חודש ימים.
בתום התסיסה השנייה מגיע היין לשלב היישון שגם הוא קריטי לאיכותו,יישון היין נמשך בין 12 ל-20 חודשים,החביות בחלקן צרפתיות ובחלקן אמריקאיות מאפשרות מגוון רחב של טעמים שמתכנסים למספר יינות מצומצם לקראת הביקבוק.
חשיבותו של תהליך הביקבוק גדולה והוא נעשה ללא הפעלת לחץ מיותר על היין ןחשיפתו לחמצן.
על הכרמים:
"את היין עושים בכרם" אומר הפתגם הצרפתי .ביקב יפו שומעים ומקדשים:הכרמים הם המרכיב החשוב והמושקע ביותר,במשאבים ותשומת לב.
יינות יקב יפו על שלל טעמיהם ואופיים ,אוצרים בתוכם את הסיפורים המרתקים של אזור עמק האלה,בכל לגימה מזהים את "הטרואר" הייחודי של האזור ואת אהבת הכרמים שלנו.
חלקות הקברנה, המרלו,הקברנה פרנק והשירז בהרי ירושלים מטופחות,מדוללות,מניבות מעט אשכולות אך באיכות גבוהה.
הבצירים הליליים מבטיחים ענבים קרירים ואיכות היין מצדיקה את ההשקעה בכרמים.
על הייננים:
סטפן צלניקר בוגר הפקולטה לחקלאות ברחובות
למד בבון-בורגונדי ייננות והתמחה ביקב בבורדו שבצרפת.
טיפת יין אישית:
נפלא לשתות יין בעיקר שנהנים ממנו מבלי להסתבך במילים. לחיים !!!!!!
Yaffo Winery
Yaffo Winery was established in 1998 by Moshe and Anne Celniker following French family tradition and years of winemaking experience in Alsace, France. With a strong connection to the land and nature, Yaffo Winery invests an enormous amount in nurturing their vineyards for high-quality grapes in low yield. The winery’s nighttime harvest, low-temperature crushing process, and meticulous aging produce outstanding red and white wines. In this boutique winery, located in ELLA VALLY near jerusalem, the personal touch is just as important as savoring the wine. The Celniker’s passionate pursuit of new techniques and technologies is reflected in the winemaking experience and the superb taste of their quality wines.
Location: Ella Valley
Label: Yaffo
Deluxe Label: Heritage
Appellation: Ella Valley, jerusalem Hills
Production (no. of bottles): 25,000
Contacts
CEO: Moshe Celniker
Winemakers: Moshe Celniker, Stephan Celniker
Export Manager: Moshe Celniker
Tel: +972-3-647-4834, +972-54-452-3201
Email: [email protected]
Website: www.yaffowinery.com
Address:
15 Rozov Street
Tel Aviv 69716, Israel