זוטות: גידול צמחי בר , הפקת שמנים אתריים, אירוח בניחוח מקומי
הכרת צמחי בר וגידול חקלאי שלהם לצרכי מרפא, טיפוח ותזונה.
במשך אלפי שנים אנשים ליקטו צמחי בר ולמדו להפיק חומרים אלה ולהשתמש בהם למגוון צרכים. התפתחות מואצת של בנייה ומסחר תוך צמצום שטחים פתוחים, מגבילים את קיומן של המערכות האקולוגיות הטבעיות ואוכלוסיות הבר בהן.עם זאת- התעניינות גוברת במקורות טבעיים וידע מסורתי לריפוי והזנה מהווים הזדמנות לשימור וטיפוח מיני צמחים והמידע הנרחב שהצטבר אודותם.
לשם כך הוקם משק זוטות - העיסוק ב זוטות כולל:
גידול חקלאי של צמחי בר מקומיים- זוטה לבנה, אזוב מצוי, מרווה משולשת, צתרה, געדה, הדס מצוי, שומר, טיון דביק, אלת מסטיק.
מערכת לזיקוק שמנים אתריים מצמחי המשק, והכנת מוצרים נלווים - הדגמה והתנסות בהכנת שמנים אתריים.
חקלאות תיירותית: סיורים באזור ההר, סדנאות חווייתיות והדרכות - סיורים בניחוח מקומי להכרות עם צמחיה טבעית ושיטות גידול בחקלאות מסורתית וחקלאות מתקדמת.
אפשרות לתיאום סיורים חוצי גבולות והדרכה מקצועית להכרת המעיינות, מורשת הנוף, החי והצומח של הרי יהודה.
הפעילות בתאום מראש
Savouries: getting familiar with local plants; farming them for healing nurturing and nourishing care
Populations of wild species develop in the distinctive climate, soil, and topographic conditions of the region combined with their dispersal, proliferative and competitive traits. Chemicals that are synthesized in plants (essential oils, pigments) serve a biological function in increasing their fitness (survival and reproduction) in the ecosystem: attraction of pollinators, repulsion of herbivores, pest resistance, or inhibition of neighbours.
For thousands of years people have been gathering wild plants and learned to generate these chemicals for variable needs. Information about these practices has accumulated in the environmental culture of the Mediterranean region, some of which has been documented and scientifically researched as well. Enhanced building and marketing alongside dwindling of open lands restrain natural ecosystems and wild species. However, increasing interest in natural sources and traditional knowledge of remedies and nutrition provides an opportunity to conserve and cultivate plants and treasure the information collected about them.
This is what savouries was created for.