הבית של אסנת

הבית של אסנת

ממולאים טריים שמחים בפה, כי הידיים רצות ללקט ולשמר ולגדל, קובה כי טעים ואי אפשר בלי, טאנק (לחם דקיק) כדי לזכור בפה לחם עתיק מההרים.
סיפור על מסע שורשים עכשווי של אשה אמיצה ואירוח עם שמחת חיים מדבקת.
עגור | אסנת
שישי > 1.3 // 8.3 // 15.3  9.30-12.00
02-9912868 // 050-7510161
בהזמנה מראש // תשלום במזומן והמחאות
* בית שומר שבת

לעמוד העסק >>

 

הטאג’ין של שונטל

הטאגין של שונטל

אלג’יר / צרפת / מרוקו / גבעת ישעיהו -
המסע המשפחתי של שונטל מוגש בארוחת הטאג’ין הביתית והמרהיבה. שונטל, בת לשושלת מפוארת של מבשלות ומבשלים, מארחת במרפסת נוף עדולמי יפיפה: בחר את הטאג’ין שלך- עופות בלימונים וריחן, או אולי בזיתים וזעפרן?, טאג’ין צמחוני של ירקות שורש, שקדים וצימוקים? או קלאסי: כדורי בשר בשזיפים, דלעת וקינמון? יין מקומי לרכישה במקום.
גבעת ישעיהו 124 | שונטל שרביט דרמון
חמישי - שישי > 18.30-21.00 בכל ימי הפסטיבל
052-3850823 // 02-9993102
בהזמנה מראש // תשלום במזומן

לעמוד העסק >>

 

טעמים מן המגרב

טעמים מן המגרב

״אלג’יר ומרוקו בסעודת שכנות“
שונטל, מארחת את רות בן אבי ”מסעודה” בפייסבוק.
הנשים המוכשרות נפגשות לערב  של אוכל שכולו סיפור המגרב מול הגבעות הירוקות של עדולם: אקלים, תבלינים, טכניקות, מסורות משפחתיות והשפעות מהשכנים המוסלמים. מתחילים בשמפניה סעודית ביתית (ללא אלכוהול) וממשיכים בארוחה שמשלבת את מיטב החקר והידע מעולמן וממטבחיהן במגוון עשיר שנתאר חלק ממנו: טאג’ין עוף לימוני, ספה שערייה - איטריות עם נתחי עוף, קוסקוס מיוחד מתירס לבן, קוסקוס עם קציצות בסלרי, עוף עם עדשים על קרעי מופלטה, סלטים טריים ומבושלים, לחם בית , עוגת סולת ועוגיות שקדים.
12.8 > יום רביעי החל מהשעה 18.00 // בהזמנה מראש בלבד.
050-7616103 // 052-3850823

לעמוד העסק >>

 

הבית של טובה

הבית של טובה

מטבח קוצ’יני שמחבק את הקיץ: מנות צמחוניות כאפראם, מסאלה דושה, צ’אטני שונים, קציצות מקטניות וקינוחים קלאסים מטפיוקה. ריחות וטעמים מהמטבח המקורי של משפחתה של טובה שהגיעה מקוצ’ין, בגינה תחת עץ הוופלה (vepala)
מחסיה 
ראשון-חמישי > 18.00-22.00
050-6382714
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
* בית שומר שבת

לעמוד העסק >>

 

מאינדונזיה לישראל

מאינדונזיה לישראל

נצא יחדיו למסע ב״אי התבלינים״ - אינדונזיה.
בעקבות מסעה המסעיר של מוזלי סבתי, עליה השלום. אספר את סיפורן המדהים של סבתי, של אמי ושל אחותה, אשר הותיר שובל ריחות וקסם על כל משעול חיי. תבלינים, טעמים וריחות התמזגו עם סיפורי המסורת והמנהגים המשפחתיים. אגיש ארוחה אינדונזית טיפוסית, טבעונית וכשרה.
בית זית | הברוש 223 | יהודית הרפז
רביעי -חמישי > 16.00-23.00
שישי > 10.00-15.00

054-5910348
בהזמנה מראש // תשלום במזומן / bit
* בית שומר שבת

לעמוד העסק >>

 

ענת ושולי מארחים

ענת ושולי מארחים

שולי וענת מגישים ארוחה שכולה השפעות יווניות לצד מנות מהמטבח הירושלמי.
מול נוף ההרים ובקרירות של מושב שורש, תוגש ארוחה שבה אחרי האוזו תאכלו ספינקופיתה עם צזיקי, פאווה, סופריטו פרגיות, מעורב ירושלמי, קציצות קופטדה ועוד, לצד סלטים מרעננים קינוח ופירות העונה.
שורש | שולי פלג
שבת > משעה 18.00
050-2861349 // 02-5338141
בהזמנה מראש // תשלום מזומן / המחאה / העברה
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה

לעמוד העסק >>

 

מאג’דה

מאגדה

מאג'דה, המסעדה של מיכל ברנס ויעקב ברהום, מוכרת כבר ברחבי הארץ ומעבר לה.
אנו גאים לבשל אוכל ביתי עונתי ומקומי המשלב בין הפלשתינאי לישראלי. המסעדה מוקפת בוסתן שופע ומשקיפה להרים של הכפר עין ראפה.
עין ראפה | מיכל ויעקב
שישי > 12.00-23.00
שבת > 10.00-16.00

02-5797108
בהזמנה מראש // תשלום אשראי ומזומן

לעמוד העסק >>

 

עליה גבאי | מרוקו פלוס

עליה גבאי

כישרון גדול לחדשנות לצד קלאסיקה מפוארת מהמטבח המרוקאי.
עליה תגיש קציצות בשר עם תאנים וריבת ענבים על קוסקוס אוורירי לצד לחם בית ממולא דלועים ואגוזים. שפע מנות לארוחה קלה ועשירה בטעם הבנויה ממידע עתיק ולהט לחדש. במגש העוגיות תמצאו אורחות ללא גלוטן, טעימות ויפות כמו אחיותיהן המפוארות.
גפן | עליה גבאי
רביעי-חמישי > 18.00-22.00
שישי > 11.00-15.00

08-8582103 // 052-2442804
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח שנה לקבוצות, בהזמנה
* בית שומר שבת

לעמוד העסק >>

 

קוצ’ימא

קוצימא

אוכל קוצ’יני מבית אמא
סדנת הדגמה שבה נצא למסע בארץ לא נודעת שבמהלכה ובסופה תאכלו ותדעו להכין וודה, בורי מאסלה, קארי לימון ואדה בעלי בננה. וגם תבינו מה כתוב כאן וכמה שזה טעים.
את המסע מובילה ריקי יוסף בשלווה מדבקת ובידע בו התעמקה רבות וחולקת בנדיבות.
נבחרו לסדנה מנות צמחוניות שמדברות קיץ, מושפעות מהמטבח ההינדי שבמלבר.
תעוז | ריקי יוסף
רביעי-חמישי > 18.00-21.00
050-6775140
תשלום מזומן / bit

לעמוד העסק >>

 

מרוקו בשפע עם דודה לאה

מרוקו בשפע עם דודה לאה

אשה יפה שכולה חיוך כקטיפה.
דודה לאה בית של אוכל. עוצמת החיוך בעיניים בבית של צבע. תפאורה שכולה מדברת מרוקו של לאה: הקטיפות, טסי הנחושת ובעיקר האוכל השופע והמגוון, המעיד על ידע עתיק בהכנת תבשילים, סלטים (במילעיל), לחמים, קונפיטורות משלל פירות עונה וקינוחים ממכרים. תוגש ארוחה של מלכות ממנות כקוסקוס עם טלה ופירות יבשים, סיגרים ופסטלים הכל מעשה ידיה.
צור הדסה | לאה
רביעי-חמישי > 19.00-23.00
שישי > 11.00-14.00 מכירת אוכל לשבת

052-5705283
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
כל השנה בימי שישי פתוח למכירת אוכל
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה

לעמוד העסק >>

 

לילי עזיז

לילי עזיז

כורדיסטאן בלבן
אור הירח בבוהק הקובה החלבי המיוחד והכמעט סודי. השראה מט”ו באב בעמק האלה. הקובה החלבי הנימוח והריחני מזעתר, הקאדה במילוי גבינות, חמוצי הבית הידועים ועוד מנות פחות מוכרות מהמטבח הכורדי .
זכריה | הזית 164 | לילי עזיז 
רביעי-חמישי > 18.00-22.00
שישי > 11.00-14.00

050-7380869 // 02-9917379
בהזמנה מראש // תשלום במזומן
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
*  בית שומר שבת

לעמוד העסק >>

 

אל גינת אגוז

אל גינת אגוז

מרוקו וכורדיסטאן על השולחן שף עוזי פירו מאכיל באהבה לאורך שנים רבות את תושבי הרי ירושלים. כעת חוברת אליו למטבח הביתי רעייתו חנה ויחדיו הם מגישים ארוחה המורכבת ממנות הלקוחות מהנדוניה הקולינרית של כל אחד מהם. בארוחה בביתם נפגוש את לחם הבית לצד חצילים ג’עלוק, פסטייה בשר ופירות יבשים בסילאן וסמבוסק חומוס, קובה חמוסטה, קוסקוס במרק עשיר,  עוגיות מרוקאיות, מוס ותה עם נענע.
נווה אילן | אל גינת אגוז 51
054-4535131

רביעי-שבת > 12.00-23.00

אירועים וקייטרינג בהזמנה מראש, כל השנה

לעמוד העסק >>

 

בין צרעה לאשתאול

בין צרעה לאשתאול

ארוחה בטעמי פרס וברזיל
הגר ואבי הרוני וילדיהם, מארחים בגינת ביתם לסעודה המשלבת מאכלים אותנטיים ממחוז ילדותה של הגר בברזיל ומאכלים פרסיים עממיים מבית ילדותו של אבי.
המבקרים יוכלו ליהנות מחורוש סבזי לצד פג’ון - שעועית אדומה ובשר בבישול איטי מוגשת עם פארופה (פירורי לחם עם בשר ועגבניות), ומפרס טפלאק - לביבות מתפו״א וגזר ועוד. נקנח בגלידה ביתית שמכין הבן אלירן.
צרעה
שישי > 9.00-15.00
050-7977524// 050-2002288
bit / paybox
פתוח כל השנה בהזמנה מראש.

לעמוד העסק >>

 

שנקליש

שנקליש

העברה בין דורית משמחת במטבח מהלבנט
השנקליש של סבתא סוראייה עבר למטבח של האנה כלתה ודין נכדה.
סוראייה נתנה מתכונים והשראה לארוחות עם שפע מאזאטים טריים של בוקר, חביתות ירק, עיג’ה, ביד אל אוומה, מאפים מהטאבון, לחמה עוורקה - קבב טלה בעלי גפן עם רוטב עגבניות ושפע תבשילים ובשרים על הגריל. לקינוח: קטאייף, ליל אל לובנאן וכנאפה מקומית. במיוחיד לפסטיבל תוגש מנה של בית - טאבון שנקליש, סלט שנקליש וקלאייה -בשר טחון מבושל עם עגבניות וטחינה לצד אורז. ושותים משקה מרענן אדום ונפלא שהאנה מזקקת מעלי היביסקוס.
עין ראפה
שני-חמישי > 8.30-15.00
שישי-שבת > 8.30-20.00
רביעי-חמישי > בימי הפסטיבל עד הסועד האחרון

072-2811738
תשלום אשראי / מזומן / bit

לעמוד העסק >>

 

אצל נטלי Chez Natalie

אצל נטלי

נטלי, קונדיטורית בעלת ותק של 25 שנה, בוגרת Cordon Bleu באה מבית צרפתי איטלקי שעסק ביין ואוכל טוב.
הארוחה שתגיש מתאפיינת בטעמים קלאסיים ומוגשת במרפסת נוף עוצר נשימה. נהנה ממאפה גבינת עיזים, אספרגוס ואנטיפסטי, ניוקי ביתי, קורסטיני עגבניות, מגש גבינות איכותיות וגולת הכותרת מבחר קינוחים מהמטבח הצרפתי.
נחושה | נטלי פונטנה אבו
חמישי > 18.30-21.00
055-6670749 
בהזמנה מראש // קייטרינג כל השנה
תשלום במזומן / bit / Paybox

לעמוד העסק >>

 

החיים בלבנט

החיים בלבנט

קיץ ערבי בגן אנגלי. מפגש של תקווה.
כשיסמין האנגליה מבשלת כמו החאג׳ות שלימדו אותה, כשמוסא בונה שבילים משורטטים בגן אנגלי, כשעלי הילד חולב כבשים מהן מיוצרות גבינות איכות, כששרה הבת ממלאת קישואים במהירות כמו סבתה  (שעל שמה היא קרויה). משפחה יפה ומיוחדת מספרת את סיפורה במפגש ושיח ובעיקר על שולחן שופע מזטים של קיץ, עם גבינה מקומית מפתיעה, עלי גפן הנאכלים מתחת לגפן, במתיקות הקרמבל אנגלי מהתפוח שזה עתה נקטף, פיתות של בית ואוכל שלוקט, נשמר ודובר כפריות.
עין ראפה | יסמין ומוסא
רביעי-שבת > 17.00-22.00
052-8283710 // 052-2878951
בהזמנה מראש // תשלום במזומן / bit
פתוח כל השנה, בהזמנה מראש

לעמוד העסק >>

 

הפינה של הילה

הפינה של הילה

מוזמנים לאירוח בחצר הקסומה, לתפריט מוקפד שחלקו מסורתי ועובר במשפחה מזה דורות וחלקו עכשווי פשוט ומלא אהבה.
אמי יהודית ואני, מכינות ביחד לדוגמא: קציצות דגים בלחם ביתי, מאפה מרוקאי "פסטייה" במילוי עוף שקדים וכל טוב, אגרול במילוי תפו״א ודג מעושן ועוד. במקום מוגשים יינות ובירות מתוצרת מקומית.
זנוח | הילה כרמלי
ראשון- חמישי > 9.30-14.00 -
עגלת קפה, כריך ועוגה
רביעי-חמישי > 18.00-23.00  - אירוח חצר
בהזמנה מראש בהמשך לאירוח בחצר בימי רביעי 
050-4651100
בית שומר שבת

לעמוד העסק >>